Hírek Rendőrségi hírek

Tetten értek három román csalót az M5-ösön

Csalás kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás három román állampolgár ellen, aki az M5-ös autópálya balástyai felhajtójának parkolójában és az autópályán többeket próbált leállítani, hogy pénzt csaljon ki tőlük; a gyanúsítottak aranynak látszó ékszereket kínáltak készpénzért cserébe – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

Forrás: Abu badali / Wikipédia

Jászai Linda elmondta: vasárnap érkezett a bejelentés a rendőrségre, hogy két román férfi és egy nő egy német rendszámú személyautóval áll a balástyai felhajtó parkolójában és arra hivatkozva, hogy elfogyott az üzemanyaguk, aranynak látszó gyűrűket akar készpénzre cserélni.

Először egy magyar állampolgárt szólítottak le, akinek 25 ezer forintért kínálták volna aranynak mondott gyűrűket, de a fiatalember nem állt kötélnek. Mivel nem jártak sikerrel, tovább próbálkoztak. Nem sokkal később egy bolgár kamionost állítottak le az autópályán villogással és mutogatással.

Mielőtt azonban beszédbe elegyedhettek volna a bolgár férfival, megérkeztek a rendőrök. Az igazoltatás során a rendőrök átvizsgálták a román állampolgárok autóját, amelyből 19 aranynak látszó gyűrű került elő, ezeket lefoglalták. A rendőrség csalás kísérlet megalapozott gyanúja miatt nyomoz.

Forrás: MTI  (bzz \ bki)
.

(Ezt a cikket 292 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE