trans-o-flex Hungary Kft.: Akár 100%-os volumennövekedés, környezetbarát technológia

Új logisztikai központba költözött a csomaglogisztikai piacon tevékenykedő trans-o-flex Hungary Kft.

Az új telephely, amely az M0-ás déli csomópontjától 6 kilométerre fekvő BILK Logisztikai Központban található, nemcsak a volumennövekedést segíti elő, de a cég egyéb hatékonysági mutatóinak javításához is hozzájárul. A változásnak köszönhetően a trans-o-flex által kezelt napi 13 ezer csomag 99,9%-os minőségi mutatóval juthat célba, az új eszközök segítségével a cég pedig 20%-os energia-megtakarítást érhet el.

A trans-o-flex ezt megelőzően Gyálon működtette központi raktárát 2007 óta, de az elmúlt években elért fejlődés és volumennövekedés szükségessé tette a raktári munkafolyamatok átalakítását, a technológiai fejlesztést, ami már csakis egy új telephelyen valósulhatott meg. A BILK cross-drock raktárára még akkor talált rá a cég, amikor az még csak a tervezőasztalon létezett, így volt lehetőség arra, hogy a telephely kialakítása már a trans-o-flex igényeinek megfelelően történjen.

A 3800 négyzetméteres, 5 méteres hasznos belmagasságú cross-docking raktár kialakítása és felszereltsége a csomaglogisztikai feladatok szempontjából a lehető legelőnyösebb. Több hidraulikus rámpakiegyenlítővel ellátott kapu áll rendelkezésére az autók ki- és berakodásához, a gerinchálózat rakodási oldalán 15 darab tehergépjárműves dokkoló kaput alakítottak ki.

A trans-o-flex Hungary saját beruházásaként épült fel az a közel 100 méter hosszú, két főpályás gerinccel rendelkező, teljesen motorizált görgőpályás szortírozó berendezés, amely a raktári elosztó-központ szíve. A görgősor 10 érkeztető munkaállomással rendelkezik, amelynek köszönhetően teljes üzemben 4000 csomag per óra kapacitással dolgozhatják fel a csomagokat. Ezeken a pontokon történik meg a vonalkóddal ellátott csomagok szkennelése, és itt látják el őket a szortírozást segítő irányító-címkékkel is. Egy, a tavalyi évben befejezett informatikai fejlesztéssel a csomagok irányítását emberi beavatkozás nélkül végzik, amely a szortírozási pontokon szinte kizárja a félreszortírozás kockázatát.

„A váltástól a volumenek további növekedését várjuk, amelyet most már akadálytalanul képes gyorsan és hatékonyan feldolgozni az operáció” – összegzi az új telephellyel kapcsolatos elvárásokat Pesztericz Péter, a trans-o-flex Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. – „Már egy hónap elteltével is kimutatható a pontosabb szortírozás, a rendelkezésünkre álló kapacitásnak köszönhetően akár 100%-os volumennövekedést, azaz napi 22-24 ezer csomag szortírozását és célba juttatását is képesek vagyunk megoldani 24 óra alatt. A jobb kihasználtság által rövidebbek lettek a műszakok, drasztikusan csökkent a túlóra, illetve a gyorsabb technológiának köszönhetően a járatindítások ideje optimálisabbá vált, továbbá az időszakonként jelentősen megnövekedő csomagmennyiségek üzembiztos kezelése is biztosított. Környezeti céljainkkal összhangban, az új épületből és a raktár technológiai fejlesztéséből adódóan várhatóan akár 20%-os energia-megtakarítást is elérhetünk.”

Forrás: news4business.hu
.

(Ezt a cikket 330 alkalommal tekintették meg.)