387 millió forint értékű hamis árut foglalt le a NAV

Mintegy 387 millió forintnyi, rekord értékű hamis árut foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a nyugati országrészben tartott ellenőrzésekkor – közölte a hatóság pénteken az MTI-vel.

A napokban történt lefoglalásokról közleményben azt írták: egy, a Brit Virgin-szigetekről származó rakományt szállító kamionban a legális termékek közé rejtve a pénzügyőrök összesen 9540 pár, hamisított papucsot találtak 9 és fél millió forint értékben.

A tájékoztatás szerint egy másik, Törökországból Szlovákiába tartó tehergépkocsi szállítmányának átvizsgálásakor pedig összesen 8590 darab, különféle autós emblémával ellátott kulcstartót találtak, szintén 9 és fél millió forint értékben.

Két további rakományban a Virgin-szigetekről és Hongkongból érkező legális cipőszállítmány közé helyezve 4308 pár hamisított sportcipőt foglaltak le a pénzügyőrök, összesen 21 és fél millió forint értékben.

Közölték, egy Hegyeshalom térségében megtartott ellenőrzés keretében a pénzügyőrök két magyar rendszámú tehergépjárműben Kínából származó edény- és késkészleteket találtak. A rakományok átvizsgálásakor összesen 10756 hamis készlet került elő, 346 millió forint értékben.

A tájékoztatás szerint a NAV munkatársai az összesen 387 millió forint értékű hamis árut lefoglalták, és áru hamis megjelölése bűncselekmény gyanúja miatt az ügyet átadták az illetékes pénzügyi nyomozóknak.

Forrás: MTI  (bsf \ bcl)
.

(Ezt a cikket 239 alkalommal tekintették meg.)