Két új motorral bővül az új Iveco Daily kínálata

Az Iveco áprilistól két új modellel bővíti a tavaly ősszel bemutatott könnyűkategóriás Daily termékcsaládot. Az új Daily mostantól 2,3 literes, 146 lóerős Euro 5 besorolású és 3 literes, 146 lóerős EEV dízelmotorral is elérhető.

A 2,3 literes, 146 lóerős és 350 Nm maximális nyomatékú, Euro 5 normáknak megfelelő erőforrás új, változtatható geometriájú turbófeltöltővel és exkluzív Multijet II technológiával garantálja a maximális hatékonyságot. Valamennyi 2,3 literes Euro 5 besorolású motor (106, 126 és 146 lóerő) megvásárolható az új hatfokozatú sebességváltóval, amely a motor rendelkezésre álló nyomatékának kihasználásával csökkenti az üzemanyag-fogyasztást.

A 3 literes, EEV szabványnak megfelelő, 146 lóerős és 370 Nm nyomatékú változtatható geometriájú turbófeltöltővel rendelkező erőforrás a nehéz üzemű járművek motorkínálatát bővíti.

Az újdonságok mellett az új Daily sofőrjei vezetési stílusukat is fejleszthetik olyan technológiák segítségével, mint a Start & Stop funkció és a GSI (váltásesedékesség jelző) rendszer. A Start & Stop funkció az új hatfokozatú sebességváltóhoz és a 2,3 literes motorhoz választható. A rendszer kikapcsolja a motort, amikor a jármű megáll és a sebességváltó üres fokozatban van, majd automatikusan újraindítja azt, ha a sofőr sebességbe kapcsolja a váltót. Ezzel a funkció jelentősen csökkenti az üzemanyag-fogyasztást a városi forgalomban. A váltásesedékesség jelző rendszer, amely az új hatsebességes váltó választása esetén az alapfelszereltség részét képezi, a legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztást és CO2-kibocsátást biztosító sebességfokozatot javasolja a sofőrnek.

Az új 2,3 literes, 146 lóerős motor, az új hatsebességes váltó és a Start & Stop funkció előnyeit kombinálva az új Daily vegyes vezetési ciklusban a korábbi modellhez képest akár 10%-kal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást és CO2-kibocsátást érhet el. Az üzemanyag-megtakarítás még nagyobb mértékű a városi vezetési ciklusban, ahol a Start & Stop és a váltásesedékesség jelző rendszer előnyei még jobban érvényesülnek. Szintén újdonság a könnyűfém keréktárcsa, amely mostantól valamennyi szimplakerekes új Daily modellhez elérhető.

Az új Daily modellt a bemutatását követő hónapokban több szakmai elismeréssel is kitűntették. Spanyolországban nemrég elnyerte az „Év könnyűkategóriás haszongépjárműve” díjat, amelyet a spanyol Transporte 3 magazin professzionális fuvarozókból, újságírókból és műszaki szakemberekből álló zsűrije ítélt oda. Ezt megelőzően pedig két másik európai elismerést is kapott: Spanyolországban az innovációért nyerte el az „Premios Europa del Transporte” díjat, Németországban pedig az új Daily elektromos változatát tűntették ki a fenntartható szállításért kiosztott „European Award for Sustainability in Transport” díjjal.

Forrás: Iveco
.

(Ezt a cikket 189 alkalommal tekintették meg.)