Ellenőrzések Határinfó Hírek Rendőrségi hírek

Ismét jelzett a szívdobbanás mérő Tompán

Öt afgán fiatal férfi bújt el egy szlovén kamionban, abban bízva, hogy így átjutnak a tompai határon. A szívdobbanásmérővel azonban nem számoltak. Elfogásuk után eljárás indult ellenük.

Csütörtök reggel, egy szlovén rendszámú kamion ellenőrzésekor a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség intézkedő rendőre észlelte, hogy a vámzár zsinórját egy helyen elvágták, majd azt pillanatragasztóval újból összeragasztották. A kamion ellenőrzése tovább folytatódott, a jármű alvázára helyezett szívdobbanásmérő is bejelzett, megerősítve a rendőrök gyanúját, hogy a gépjárműben emberek bújtak meg. Az intézkedő rendészek azonnal kérték az illetékes Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársait, hogy végezzenek vámvizsgálatot, melynek keretében a röntgenkapuval végzett átvilágítás 5 személy körvonalát mutatta a raktérben. A szlovén rendszámú, de egy szerb férfi által vezetett kamion rakterének felnyitása után 5 fő –mint később kiderült – afgán állampolgár került elő, akik közül négyen fiatalkorúak.

Velük szemben, tiltott határátlépés miatt, idegenrendészeti eljárást kezdeményezett az eljáró hatóság. A körülmények vizsgálatából kiderült, hogy a kamiont vezető 34 éves szerb férfi nem tudott a rakterében megbújó személyekről, így őt tanúként hallgatta ki a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya.

Fotó ide kattintva letölthető!

Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 249 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .