Ellenőrzések Hírek Vám

Újabb határsértőket szűrt ki a kamion röntgen Röszkén

Két bolgár kamionban összesen hét pakisztáni és afgán határsértőt találtak a vámosok szombaton, Röszkén – tájékoztatta a Nemzetei Adó- és Vámhivatal (NAV) vasárnap az MTI-t.

Az egyik csoportot egy műanyag táblákat szállító bolgár kamionban fedezték fel a pénzügyőrök, a másikat a röntgen mutatta ki egy kerti bútorokat szállító, szintén bolgár kamionban – közölte a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense.

Némedi Varga Éva elmondta: Röszkén jelentkezett belépésre egy bolgár állampolgárságú férfi az általa vezetett bolgár rendszámú tehergépjárművel. A benyújtott okmányok alapján a sofőr több mint 20 ezer kilogramm műanyag táblát szállított Bulgáriából Németországba.

A pénzügyőröknek a tételes vámvizsgálat megkezdésekor feltűnt, hogy a vámzárzsinór sérült. A rakomány között ezt követően 4 – saját elmondásuk szerint afgán és pakisztáni állampolgárságú – férfit találtak. Nem sokkal később szintén egy belépő bolgár honosságú tehergépjármű röntgen vizsgálatát végezték a pénzügyőrök.

Az okmányok alapján a jármű kerti bútort és párnát szállított Szerbiából Hollandiába, azonban a röntgenképen a bejelentett áruk között 3 ember látszott. A raktér felnyitását követően két afgán és egy pakisztáni állampolgár bújt elő a dobozok közül. Az előkerült külföldi állampolgárok semmilyen személyazonosságot igazoló okmánnyal nem rendelkeztek.

A pénzügyőrök a hét határsértőt átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak, ahol velük szemben idegenrendészeti eljárás indult, míg a bolgár sofőrök ellen embercsempészet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárást.

Forrás: MTI  (bzz \ gtr)
.

(Ezt a cikket 248 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE