Ellenőrzések Hírek Rendőrségi hírek

TISPOL Operation ”Truck” európai közlekedésbiztonsági kampány

A TISPOL Operational Group 2012. évi ellenőrzési terve alapján a „European Operation Truck” közlekedésbiztonsági akció európai szintű végrehajtására 2012. hetedik hetében kerül sor, mely a tehergépjárművek és autóbuszok átfogó ellenőrzésére terjed ki.

A TISPOL ellenőrzés 2012. 14-én, 15-én és 16-án kerül végrehajtásra. Az egyes rendőri szervek az ellenőrzést legalább napi 8-8 órában és azokon a helyszíneken  hajtják végre, ahol a tehergépjárművek biztonságos leállításának és a technikai jellegű ellenőrzések végrehajtásának a feltételei adottak.

Az ellenőrzés során jelentkező műszaki jellegű feladatok nagy számára tekintettel a rendőrség együttműködik a Nemzeti Közlekedési Hatóság területileg illetékes szerveivel.

Az akció végrehajtásának kiemelt feladata a mind a magyar mind a külföldi tehergépjárművek közúti közlekedésével kapcsolatos szabályok ellenőrzése.

Az ellenőrzések a járművezetők általános ellenőrzésén túl a különböző szükséges okmányok meglétének és érvényességének vizsgálatára, valamint az alábbiakra terjednek ki:

  • menetíró készülékkel kapcsolatos szabályszegések;

  • vezetési és pihenőidő szabályainak a megsértése;

  • sebességtúllépés;

  •  túlsúlyos járművek;

  • rakományok rögzítésével kapcsolatos szabálytalanságok;

  • ADR szabályszegések;

  • jármű műszaki állapotának hiányosságai.

Az ellenőrzés a rendkívüli időjárási helyzet függvényében eltérően alakul megyénként, azonban a szabálysértő járművezetők határozott rendőri fellépésre számíthatnak.

 ORFK Szóvivői Iroda

Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 180 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .