Hírek Logisztika

Az európai gazdaság egyik motorjává válhat a logisztika

Az Európai Unió 2020-ig érvényes gazdasági növekedési és foglalkoztatási stratégiájával összhangban a logisztika ágazata az európai gazdaság egyik fő motorjává válhat – világítottak rá a témával foglalkozó múlt szerdai brüsszeli konferencián.

A tanácskozást Kósa Ádám fideszes európai parlamenti képviselő védnöksége alatt és az Európai Logisztikai Egyesület (ELA) szervezésében tartották – derül ki a magyar képviselő közleményéből.

A rendezvényen az ELA egyik képviselője, Hans-Christian Pfohl professzor kifejtette: 2009-ben a logisztikai szektor 880 milliárd eurós piaci részesedést ért el, az összeurópai GDP 7-14 százalékát tette ki. Az ágazatban 1,2 millió cégnél mintegy 11,9 millió embert alkalmaztak, ez az arány az összeurópai foglalkoztatási ráta 9,2 százalékát teszi ki.

A konferencia bebizonyította: a logisztika nem csupán áruszállítást jelent, számos más tényezőt is figyelembe kell venni egy termék vagy szolgáltatás máshová juttatása során – áll a közleményben.

„A logisztikában minden összefügg mindennel, ezért európai szintű tervezésre és a folyamatok jobb összehangolására van szükség az európai intézmények és szakértők bevonásával” – idézte a közlemény Kósa Ádám zárszavát.

Forrás: MTI  (kvb \ guz)
.

(Ezt a cikket 251 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE