DAF Gazdaság Hírek Márkahírek

A PACCAR rekord negyedéves árbevételt és kimagasló eredményt ért el

A cég 73 éve megszakítás nélkül minden évben nettó nyereséget tudott felmutatni.

„A PACCAR jó árbevételi adatokról és nettó eredményről adott számot 2011 negyedik negyedévére vonatkozóan, és immár 73. éve megszakítás nélkül nettó nyereséggel tudta zárni az évet. A vállalat 4,85 milliárd dolláros negyedik negyedévi árbevétele a legmagasabb negyedéves bevétel a cég történetében” – jelentette be Mark Pigott elnök-vezérigazgató. „A PACCAR 2011-es pénzügyi eredményeit vállalatunk kiemelkedő minőségű termékeinek és szolgáltatásainak, földrajzi diverzifikációnknak, egyre bővülő finanszírozási és alkatrészértékesítési üzletágunknak, továbbá környezetvédelmi kiválóságunknak köszönhetjük. Büszke vagyok mind a 23 400 dolgozónkra, akik az iparág legjobb minőségű termékeit és szolgáltatásait nyújtották ügyfeleinknek.”

A haszonjármű-piac hírei

A DAF prémium minőségű járművei Európa számos országában kategóriájuk legjobbjának számítanak. „Nyugat- és Közép-Európában a 15 tonna feletti haszonjárművek piaca 2011-ben 244 000 db-os forgalmat bonyolított, 33%-kal többet, mint 2010-ben” – mondta el Harrie Schippers, a DAF elnöke. „2011-ben a DAF a 15 tonna feletti kategóriában 15,5 százalékos piaci részesedést ért el, amely 83 éves fennállása óta a legmagasabb. A DAF a teljes piacot tekintve piacvezető az Egyesült Királyságban, Hollandiában és Belgiumban, ezenkívül Kelet-Európa számos országában is első a 15 tonna feletti kategóriában. 2012-ben Európában a 15 tonna feletti össztömegű haszonjárművek teljes forgalma a várakozások szerint 210 000 és 240 000 db között alakul majd, mely azt mutatja, hogy az euróövezet gazdasági nehézségei a haszonjármű-piacot sem kímélik” – mondta Schippers.

A DAF európai terjeszkedése

2011 augusztusában a DAF 19 százalékos részesedést szerzett a Cseh Köztársaságban működő TATRA a.s.-ben. A TATRA sokoldalúan felhasználható off-road járműveket gyárt, melyek jól kiegészítik majd a DAF márkakereskedők által Európa-szerte forgalmazott, prémium kategóriás építőipari járműveket. A TATRA a DAF által szállított PACCAR MX motorral és DAF CF fülkével látja el új Phoenix típusát. „A DAF a TATRÁ-val kialakított együttműködés révén képes lesz még jobban megszilárdítani vezető helyét a nehéz kategóriás haszonjárművek piacán Közép-Európában” – mondta Harrie Schippers, a DAF elnöke.

A DAF 2011 során járműértékesítési irodát nyitott Moszkvában. „Oroszországban és a FÁK államaiban a 15 tonna feletti haszonjárművek forgalma 2011-ben meghaladta a 115 000 db-ot” – mondta Ron Bonsen, a DAF marketing és értékesítési igazgatója. „A DAF moszkvai képviseletének megnyitásával biztosítható a cég töretlen növekedése ezen a folyamatosan bővülő haszonjármű-piacon.”

A PACCAR Parts kiválóan teljesít

A PACCAR a működése által érintett összes piacon növelni tudta alkatrészeladásait. A tehergépkocsik növekvő kihasználtsága és az Észak-Amerikai flották elöregedése miatt emelkedtek az alkatrészértékesítésből és szervizből származó bevételek. „A PACCAR alkatrészértékesítési tevékenysége 2011-ben rekordbevételt ért el” – mondta Darrin Siver, a PACCAR Parts ügyvezető igazgatója. „A PACCAR élen jár a haszonjármű-alkatrészek forgalmazásában. Tizenöt alkatrészelosztó központot működtet stratégiai fontosságú helyszíneken, ezek több mint 1900 DAF, Kenworth és Peterbilt márkaképviseletet látnak el áruval. A PACCAR számos kereskedője rekordszintű működési eredményt tudott realizálni az alkatrészértékesítésen és szerviztevékenységen 2011-ben, ezzel is megszilárdítva a dílerhálózat vezető szerepét az iparágon belül. 2011 decemberében a cég új elosztóközpontot nyitott Moszkvában, hogy tovább javítsa a Kenworth és a DAF oroszországi ügyfeleinek nyújtott vevőszolgálat színvonalát.

A PACCAR moszkvai alkatrészelosztó központja

Első a környezetvédelemben

„A PACCAR élen jár a környezetbarát technológiák fejlesztésében” – mondta Richard Bangert, a PACCAR alelnöke. „A PACCAR minden gyártóüzeme megkapta a rangos ISO 14001 környezetvédelmi tanúsítványt, annak elismeréseképpen, hogy a cég létesítményei szigorú energiatakarékossági intézkedéseket és innovatív konstrukciókat alkalmaznak.”

A 2011-es év egyéb, a környezetvédelem szempontjából említést érdemlő eseményei:

  • A Peterbilt Motors földgázüzemű 386-os típusa az iparág elsőként megkapta a SmartWay program szerinti tanúsítványt, amelyet az amerikai környezetvédelmi felügyelet (EPA) az alternatív üzemanyag használata miatt ítélt meg.
  • Az USA energiaügyi minisztériuma méltatta a Eashington állambeli Rentonban működő Kenworth-gyárat, mert a létesítmény 2008 óta 36 százalékkal csökkentette energiafelhasználását.
  • A Kenworth Truck Company is felkerült a Seattle Busines Magazine Washington állam 50 első „zöld” vállalatáról készített toplistájára.
  • A DAF a hőenergia 30 százalékát recirkuláltatja a gyáraiban, hogy csökkentse fűtési költségeit.
  • Az Egyesült Államokban és Európában is több PACCAR-gyártóüzem „hulladékmentes működésű” („Zero Waste to Landfill”) státuszt kapott.

Forrás: DAF
.

(Ezt a cikket 307 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE