Egyéb Érdekességek Hírek Márkahírek Renault

Magnum női kezekben

Bár a közúti fuvarozás túlnyomórészt a férfiak világa, egyre több nő dolgozik a szállítmányozásban. Egyikük Patricia Boudy, aki a gaillac-i Rizzo fuvarcég alkalmazottja. Legjobban a távolsági fuvarozást szereti ez a hölgy, aki nemrégiben vehette át egy vadonatúj, 480 lóerős Magnum kulcsait. Vele találkoztunk.

Amint megpillantotta új kamionját, a gyárkapun kigördülő 480 lóerős Magnumot, Patricia csak ennyit mondott: « Micsoda boldogság! ». Ő az egyetlen nő a nemzedékek óta Gaillac-ban működő Rizzo szállítási vállalat száz sofőre között. Nem rejti véka alá, mennyire büszke, hogy egy ilyen csodálatos járművet bíznak rá: « A legjobban azt szeretem, amikor egy teljes hétre indulok. És ezzel a Magnummal sokkal könnyebb lesz az élet, a fülke kényelme tényleg páratlan » – lelkesedik. Stéphane Rizzo üzemeltetési vezető nem szűkmarkú, amikor új teherautót vásárol: televízió, hűtőszekrény, CB és légkondicionáló az összes teherautóhoz – többségük Magnummal – jár. « Nem véletlenül járunk Magnummal » – hangsúlyozza. « Fontos számunkra, hogy odafigyeljünk a sofőrök munkájára, mert vállalatunk imázsát elsősorban ők és a járművek hordozzák ». És Patricia kedvéért még több krómot kért a hűtőrácsra.

Stéphano Rizzo nem büszke arra, hogy csak most került női sofőr a vállalathoz. Amikor tavaly megkapta Patricia jelentkezését, gyorsan fel is vette. « Igazán ritka egy női sofőr a mi szakmánkban » – magyarázza. « Patricia rendkívüli motiváltsága és 10 éves fuvarozási tapasztalata azonnal meggyőzött arról, hogy kiválóan alkalmas erre a munkára. Természetes rokonszenvet ébreszt az ügyfeleinkben, amelyet nem hazudtol meg a szakmai felkészültsége ».

Patricia, aki eredeti szakmáját tekintve varrónő, mindig arról álmodozott, hogy útra kel. Jól ismerte ezt a világot édesapja révén, aki szintén sofőr. Mihelyt tehette, megszerezte a jogosítványt és nekivágott az útnak. Idestova tíz éve járja Európa útjait, s közben sikerült magát elfogadtatni a sofőrök « férfias » világában. « A modern teherautókat már nemcsak a jól megtermett férfiak tudják vezetni. És bár összehoz olykor a sors macsókkal, ez egyre ritkább. Soha nem szenvedtem hátrányt amiatt, hogy nő vagyok. Képes voltam bizonyítani és tiszteletet ébreszteni a férfiakban » – hangsúlyozza. A csodaszép Magnum kormányánál Patricia büszkén hordozhatja a vállalat színeit Franciaország és Európa útjain, ahol bizonyára sokan elbűvölve fordulnak majd utána!

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 339 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .