Kategóriák

Kategóriák

Ajánlatok Egyéb Hírek Logisztika

A Jungheinrich targoncák öko-mérlegét tanúsította a TÜV

A TÜV-Nord az ISO 14040 szerint minősítette a Jungheinrich termékpaletta teljes életciklusa (gyártás, használat és felújítás) alatt annak a környezetre gyakorolt hatását, azaz az öko-mérlegét. A Jungheinrich az első ebben az ágazatban, aki ezt a TÜV tanúsítványt megkapta. A minősített öko-mérleg bizonyítja, hogy az elmúlt tíz évben a Jungheinrich a hagyományos termékek szegmenseiben a CO2 kibocsátást több, mint 25%-kal csökkentette.

A Jungheinrich mint első anyagmozgatógép gyártó használhatja az „ellenőrzött öko-mérleggel rendelkező termék” megnevezést. A hamburgi vállalat a TÜV-Nord-tól kapta meg az erre vonatkozó tanúsítványt. A TÜV szisztematikusan elemezte a Jungheinrich által alkalmazott öko-mérleget és az ISO 14040 alapján tanúsította azt. Ez a teljes Jungheinrich termékpaletta átlagos kibocsátását tartalmazza. Az elmúlt tíz évben e szerint a hagyományos szegmensekben, mint az elektromos, dízel- és gázüzemű targoncák, valamint a tolóoszlopos targoncák esetében a CO2 kibocsátás több, mint 25%-kal csökkent.

CO2 kibocsátás csökkenése kíméli a felhasználó költségvetését

Egy anyagmozgató gép öko-mérlegének legnagyobb része a használati szakaszra esik. Itt keletkezik egy homlokvillás targonca teljes CO2 kibocsátásának a 80%-a. Az anyagmozgató gépek energia felhasználásnak jelentős csökkenése egy az egyben visszahat az energia egyensúlyra és ezáltal a felhasználó költségeire: „A Jungheinrich-nek már most rendkívül energiahatékony anyagmozgató gépei vannak – nyilatkozta Dr. Klaus Dieter Rosenbach, a Jungheinrich igazgatótanácsának technológiáért felelős tagja. „Egyszerűen kifejezve: aki ma Jungheinrich gépet vásárol, holnap tisztán pénzt takarít meg!”

A Jungheinrich gépek CO2 kibocsátásának jelentős csökkenése az elmúlt 10 évben egy sor technológiai változtatásnak köszönhető. Ilyen újítások az elektromos homlokvillás targoncák területén a váltóáramú technológia bevezetése, a magas frekvenciájú töltési technológia alkalmazása, valamint a fékezésnél vagy tehersüllyesztésnél nyert energia visszatáplálása.
A belsőégésű motoros homlokvillás targoncák a nagy hatékonyságú, takarékos és környezetkímélő gépek irányába fejlődtek. Az elektronikusan vezérelt hidrosztatikus meghajtású TDI motorok hosszútávon javították ezen a targoncák energia egyensúlyát. A motor és a meghajtás közötti tökéletes összhang alapja egy házon belül fejlesztett vezérlő szoftver, amely a motor fordulatszámát mindig az optimális felhasználási területen belül tartja.

A Jungheinrich nemzetközi tekintetben a piacvezető vállalkozások közé tartozik anyagmozgató gépek, valamint raktári- és anyagmozgatási rendszerek területén. A Jungheinrich olyan, saját termékeket előállító logisztikai szolgáltató vállalattá nőtte ki magát, amely ügyfeleinknek átfogó termékpalettát kínál anyagmozgató berendezésekből, raktári állványrendszerekből, ezen kívül az üzemen belüli logisztika tejes vertikumára kiterjedő szolgáltatásokat nyújt. A Jungheinrich részvényei minden német tőzsdén forgalomban vannak.

Forrás: Jungheinrich
.

(Ezt a cikket 310 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE