Balesetek Hírek Időjárás Közlekedéssel kapcsolatos hírek Szervezetek hírei

Havazás – OKF: estig 170 esetben kellett kivonulniuk a tűzoltóknak

Szombat estig 170 esethez riasztották a havazással és a hideg idővel összefüggésben a katasztrófavédőket; 22 sérültet szabadítottak ki a tűzoltók különböző közúti balesetekben járművekből – ismertette az országosan összesített adatokat az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Tűzoltók dolgoznak az M7-es autópálya 180-as kilométerénél, a Somogy megyei Sávoly közelében, ahol összeütközött egy hókotró és egy kamion. MTI Fotó: Varga György

Hajdú Márton főhadnagy megjegyezte, a tűzoltók az árokba csúszott autók, megsérült járművek műszaki mentése mellett a megszokott vonulási számban voltak jelen lakástüzeknél, és négy olyan kárhelyszínen is segédkeztek, amely nem kapcsolódik a havazáshoz vagy a hideg időhöz, és ahol már nem tudták a bajba került emberek életét megmenteni.

A főhadnagy fokozott óvatosságra intette a közúton közlekedőket, azt hangsúlyozva, mindenki figyelje a katasztrófavédelem közleményeit, a meteorológiai előrejelzéseket, különös tekintettel arra, hogy várhatóan vasárnapra vörös riasztást ad ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hóviharok és az erős havazás miatt.

Forrás: MTI (bla \ bpg)
.

(Ezt a cikket 301 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!