Felfüggesztett börtönre ítélték a halálos balesetet okozó román állampolgárt

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Siófoki Városi Bíróság azt a román állampolgárt, aki gépkocsijával halálos balesetet okozott múlt szombaton az M7-es autópálya kőröshegyi szakaszán – tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-t.

    Bíró Gábor közlése szerint a sofőrt a bíróság 1 év 6 hónap börtönbüntetéssel sújtotta, az ítélet végrehajtását 3 évre felfüggesztve, emellett Magyarország területére vonatkozóan 3 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A sajtószóvivő elmondta: azért kerülhetett bíróság elé az ügy és születhetett meg ilyen gyorsan az ítélet, mert az ügynek egyetlen pontja sem maradt tisztázatlan.

A román állampolgárságú M.M.I. szombat hajnalban Kőröshegy külterületén az M7 autópálya külső sávjában haladt személygépkocsijával, a 121-es kilométerszelvénynél azonban tévesen mérte fel az előtte haladó, szintén román rendszámú kamion sebességét, és a belső forgalmi sávba áttérve kocsija jobb oldalával a másik jármű félpótkocsijának ütközött. A baleset következtében az autó jobb hátsó ülésén utazó 30 éves román nő a helyszínen életét vesztette.

Az ügyben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság folytatott nyomozást halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt. Az eljárás során őrizetbe vett sofőr az ítéletet követően hazautazhatott.

Forrás: MTI  (btt \ bám)
.

(Ezt a cikket 274 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!