A teherautók összetett rangsorolásában elért első, második, valamint hatodik helyezésével az Iveco kiemelkedő teljesítményt nyújtott a 33. Dakar-ralin. A világ legfontosabb raliversenyén a legtöbb európai és ázsiai haszongépjármű-gyártó részt vett.

A „Petronas De Rooy Iveco” csapat a holland Gerard De Rooy vezetésével, az Iveco által Ausztráliában gyártott és forgalmazott Iveco Powerstar versenykamionnal nyerte meg a versenyt. Az Iveco Powerstar modellt egy több mint 900 lóerős FPT Industrial C13 motorral és Magneti Marelli alkatrészekkel szerelték fel. De Rooy mögött a csapat további pilótái, Hans Stacey és Miki Biasion két, hasonló erőforrással felszerelt Iveco Trakker Evolution 2 járművet vezettek. A három versenykamiont felkészítették ugyan a rali extrém körülményeire, de hagyományos, a kategóriájukban legjobb energiahatékonyságot biztosító nehézgépjárművek voltak.

„A 2012-es Dakar-ralin való részvétellel ismét meg akartuk mutatni az Iveco teherautók és az FPT Industrial motorok kiemelkedő megbízhatóságát. A verseny megnyerése és három helyezés megszerzése az első hatból kimagasló sikert jelent. Egyúttal bizonyítja az Iveco Trakker és Powerstar modellek hatékonyságát, erejét és biztonságát, amelyeket az ügyfelek már eddig is ideális megoldásnak tekintettek a mindennapos használatra és a nehezebb kihívásokhoz is. Külön köszönet jár a pilótáknak és a csapat többi tagjának elkötelezettségükért és odaadó munkájukért” – nyilatkozta Alfredo Altavilla, az Iveco vezérigazgatója.

Az Iveco számára a 2012-es Dakar-rali remek lehetőséget nyújtott, hogy bizonyítsa termékei megbízhatóságát: a három dél-amerikai ország átszelése során valamennyi járművet extrém körülmények között tettek próbára. A világ első számú ralija, amely 2012. január 1-jén Mar del Plata városából indult, Argentínán, Chilén és Perun is áthaladt. A verseny 14 szakasza összesen 8500 kilométer hosszú volt és körülbelül 4200 kilométer mért szakasszal rendelkezett.

Az FPT Industrial
Az FPT Industrial a FIAT Industrial közúton és nehéz terepen használható teherautók és haszongépjárművek hajtás- és erőátviteli rendszereinek, valamint tengerészeti alkalmazásra szánt és villamosenergia-termelő motorok tervezésére, gyártására és értékesítésére szakosodott vállalata. Az ágazat 9 üzemben és 5 K+F központban mintegy 7500 embert foglalkoztat világszerte, a meglévő több mint 100 viszonteladóból és 1000 szervizállomásból álló elosztóhálózat pedig biztosítja, hogy az FPT Industrial jelen legyen körülbelül 100 országban. Kiterjedt termékkínálatával (5 motorcsalád 50 lóerőtől 870 lóerőig terjedő teljesítménnyel és sebességváltók 300-470 Nm-es maximális nyomaték átvitelével) és a kutatásra és fejlesztésre fektetett nagy hangsúllyal az FPT Industrial az ipari alkalmazásra szánt hajtásláncok egyik világszerte vezető gyártója.

Az Iveco
Az Iveco, a Fiat Industrial csoport tagja könnyű-, közép- és nehézkategóriás haszonjárművek, nehéz terepen használható teherautók, helyi és távolsági buszok, valamint speciális, tűzoltásra, katonai és polgári védelmi célokra használható járművek tervezésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik.

Az Iveco több mint 25 000 alkalmazottat foglalkoztat, és 24 gyártóegységet üzemeltet a világ 11 országában, amelyekben a vállalat 6 kutatóközpontjában kifejlesztett kiemelkedő technológiákat alkalmazza. Európán kívül a vállalat Kínában, Oroszországban, Ausztráliában és Latin-Amerikában folytat tevékenységet. Több mint 160 országban több mint 5000 szervizközpont garantálja a világban bárhol működő Iveco-járművek műszaki támogatását.

Iveco
.

(Ezt a cikket 277 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?