Hírek Kiállítások Márkahírek Renault Rendezvények

SOLUTRANS 2011: Sikeres volt a kiállítás a Renault Trucks számára

Sikerrel zárta a Renault Trucks a lyoni Solutrans 2011 kiállítást: 3000 látogató, 250 tesztút a Maxity Electrique és a Renault Premium Hybrys Tech járművel, 40 teherautó-eladás, ebből 4 Magnum Legend; 1800 fergeteges menet a versenykamion szimulátorokon, és több mint 700 eladott butik áru.

A szenvedély és az innováció kapta a főszerepet a Renault Trucks standon. A hét fénypontja a Magnum Legend, a híres Renault Trucks teherautó limitált példányszámú sorozatának bemutatása volt. A csúcskategóriás, fényűző teherautóból mindössze 99 példány készült. Érdekességként kiállították mellette az 1985-ből származó koncepció modellt, a VE10-et, amelyből a Legend megszületett, valamint az Avril szállítási vállalat “Magnum Route 66” teherautóját, amely 2009-ben megtette a Chicago és Los Angeles közötti legendás amerikai országutat. A hétvége legjelentősebb eseményét a Magnum sofőrök találkozója jelentette a szalon szomszédságában található Renault Trucks székházban. Az összejövetelt követően a sofőrök mintegy 30 kamionból álló különleges karavánja a Solutransra indult, hogy folytassa az ünneplést a lyoni teherautó show-n, azon az eseményen, amelyet a Solutrans szervezett a kamionok szerelmeseinek.

A gyártó standján a Truck Racing területén a látogatók megcsodálhatták az MKR Technology, a 2011-es Kamion Európa-bajnokságban másodikként végzett csapat Premium Course teherautóját, valamint a Renault Premium Truck Racing speciális sorozatot. A verseny izgalmai megelevenedtek annak a három kamionverseny-szimulátornak köszönhetően, amelyek a kiállítás egy hete alatt 1800 játékost hódítottak meg.  A legújabb program szenzációt keltett: a felfüggesztett ülésben « elhelyezkedve » a játékosok megtapasztalhatták, hogy hogyan küzdenek a győzelemért a pilóták a versenyeken. Még Adam Lacko, a Team MKR profi pilótája (3. helyezett a 2011-es bajnokságon) is teljesen belefeledkezett a játékba.

A szenvedély témaköréhez kapcsolódik a Renault Trucks butik is, ahol mintegy 75, Renault Trucks logóval díszített termék közül választhattak az érdeklődők. Baseball sapka, póló, teherautó makett, kulcstartó, gyerekjáték – közel 700 cikket értékesítettek a szalon ideje alatt.

A legújabb fejlesztéseket egy interaktív oszlop segítségével mutatta be a gyártó. Ezek között szerepelt az Optifleet, a flottakövetés és flottakezelés új eszköze, az Optifuel csomag, amely az üzemanyagköltség csökkentését szolgáló kiegészítő eszközöket tartalmazza, a sofőrök napi munkájának megkönnyítésére kifejlesztett okostelefon alkalmazások, mint a Time Book és a Deliver Eye, valamint a Clean Tech márkanév alatt kifejlesztett, alternatív energiával működő Renault Trucks teherautók. Ez utóbbiakat a 100 százalékig elektromos áruszállító kisteherautó, a Maxity Electrique, valamint az elektromos-dízel hajtású áruszállító teherautó, a Premium Distribution Hybrys Tech képviselte a szalonon. A két típust több mint 250 látogató próbálhatta ki.

Jelen volt az innováció a Solutrans Off-on is; a szalonnak ezen a részén a közúti szállítmányozás létfontosságú szerepére és legfontosabb tétjeire kívánták felhívni a nagyközönség és a régió diákjainak figyelmét. A Renault Trucks bemutatta, milyen kihívások várhatók ezen a területen, különösen a városi szállításoknál. A számtalan kihívásra adott egyik progresszív válaszként az elektromos Maxity kishaszonjárművet mutatta be a Renault Trucks, amelyet az érdeklődők ki is próbálhattak a Green Piste-en, az elektromos autók tesztelésére épített belső tesztpályán.

A weben is megmutatkozott a Renault Trucks sikeres szereplése. A Magnum Legend-del párhuzamosan beindított http://legend.renault-trucks.com weboldalon több mint 2400 látogató regisztrált november 29. és december 7. között, azon a 3800 látogatón kívül, akiknek a kíváncsiságát november óta tüzelték a konstruktőr ügyesen elejtett jelzései, azt ígérve, hogy egy meglepetés várja őket a szalonon. A szalon alkalmából «Ajándékozzon magának legendát !» címmel meghirdetett verseny szintén nagy sikert aratott. Az öt győztes, akiknek a fotóit december 15-én sorsolták ki, az egyik legendás tesztpályán mehetnek egy kört a Premium Racing MKR versenykamionnal.

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 423 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .