Baleset-megelőzés Balesetek Hírek

Fájdalmas kiszállás az oldalablakon

A biztonsági öv használatának ellenzői azzal érvelnek, hogy balesetkor a járművet célszerű mielőbb elhagyni, nehogy a roncs maga alá temesse utasait. Ez nagyon nyomós érv, hiszen számtalan példa bizonyítja, hogy a járműből kizuhanók pár zúzódással megúszhatnak egy súlyos balesetet.

Azt is mondják, hogy kis sebességű baleseteknél az öv használata nélkül is képes az ember annyira kapaszkodni és kitámasztani magát, hogy nem történhet komolyabb baj

Ha valaki ezek alapján azt hinné, hogy szükségtelen a biztonsági öv használata, az nagyon téved!

Megdöbbentő adat, hogy a balesetben életüket vesztők 55%-a nem volt bekötve! A statisztikák szerint a közúti balesetek 3/4-e 30 km/óra alatti sebességnél történik. Ezekben az esetekben a jármű biztonsági berendezései az öv használatával teljes védelmet nyújtanak, az e feletti sebességnél bekövetkezett baleseteknél pedig jelentősen csökkentik a sérülések súlyosságát.

Az alábbi videóban szereplő baleset is alacsony sebességgel történt, mégis annyira váratlanul érte a sofőrt, hogy magatehetetlenül esett ki az oldalablakon. Bár a kollégának jól láthatóan nem lett súlyos baja, de bekötött övvel elkerülhette volna a látványos repülést.

Öveket bekapcsolva balesetmentes közlekedést kívánunk!

.
Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.
.

(Ezt a cikket 370 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen-biztos kézzel!

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!