Jövő év közepén nyílik a Müller letenyei logisztikai központja

A jövő év közepén kezdi meg működését a Müller drogérialánc most épülő új nemzetközi logisztikai központja a Zala megyei Letenyén – közölte az MTI megkeresésére a cég németországi, ulmi központja.

A vállalat tájékoztatása szerint a novemberben kezdődött beruházás során 18 ezer négyzetméteres raktárbázist építenek közvetlenül az M7-es autópálya és a magyar-horvát határátkelő melletti területen. A tervek szerint 2012 közepétől már innen látják el áruval a magyarországi, horvátországi és szlovéniai üzlethálózatot.

A cég közölte: a szezonális munkáktól függően várhatóan mintegy 350 embert foglalkoztatnak majd Letenyén.

Letenye polgármestere áprilisban számolt be az MTI-nek arról, hogy a Müller Drogéria Magyarország Bt. az M7-es autópálya és az

M70-es autóút elágazójánál építi meg új elosztó központját.

A beruházás több szempontból is kiemelkedő jelentőségű a térség számára. Ez lesz Zala megyében az első olyan nagyobb logisztikai építkezés, amely kifejezetten az autópályák és a magyar-horvát-szlovén hármas határ adottságaira alapoz, ráadásul jelentős adóbevételi is hoz Letenye számára.

Az 1953-ban alapított Müller 2007 óta van jelen Magyarországon. Honlapja szerint 2011-ben Európa hét országában mintegy 26 ezer alkalmazottat foglalkoztatott. Németországban 477, Ausztriában 47, Svájcban 41, Magyarországon 34, Szlovéniában és Horvátországban 14-14, Spanyolországban pedig 9 üzletet működtet.

Forrás: MTI  (blb \ gda)
.

(Ezt a cikket 269 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?