Hírek Navigáció

CoPilot Live Truck Europa for iPhone. Hogy mik vannak

Mostanában volt időm a neten nézelődni. Egyik nap mentem kb. 2 azaz kettő kilométert, de ezt is gyalog tettem meg, hogy csináljak valamit. Nem lévén jobb elfoglaltságom, keresgéltem, és találtam…  Két kamionos alkalmazást (is) Iphone – ra.

Nem vagyok nevezett „vas” tulajdonos, (gondolom több kollégám is így van ezzel) de gondoltam azokra, akik ilyennel rendelkeznek, de nincs annyi szabadidejük, mint nekem. Úgy látom, már van miből válogatni. Óriási a kínálat kamionos navigációkból.

Az első, ABC sorrendben is a CoPilot Live Truck, amiről itt az oldalon is olvashattatok, de akkor, még csak a tengerentúlról szólt a cikk. Persze, a most megtaláltnak a nevében is benne van az Európa, (CoPilot Live Truck Europa) így joggal gondolhatjuk, hogy ez már tényleg az öreg kontinensről szól. Az adatok alapján bizakodhatunk…Ha jól látom magyar nyelv nincs benne, de az országunk térképét megtaláljuk a felsorolásban. Nézzük a száraz adatokat

A program alapja a CoPilot Live. Kamionos navigációról lévén szó, előnyben részesíti a nagyobb utakat, lehetőség szerint elkerülve a városokat, és alsóbbrendű utakat (Igen, ez elvárható egy ilyen szerkezettől). Beállíthatóak az útvonal típusok, a jármű méretei. Készíthető különböző profillal. Több ezer kamionosok számára hasznos hely (poi) beleértve a pihenő, és parkolóhelyeket.

Részletes térképek: Ausztria, Belgium, Horvátország*, Csehország*, Dánia, Magyarország* Luxembourg, Finnország*, Franciaország, Németország, Írország*, Olaszország*,Hollandia, Norvégia*, Lengyelország*, Portugália*, Szlovákia*, Szlovénia*, Spanyolország, Svédország*, Svájc, Egyesült Királyság.
(*Kamionos korlátozások csak főbb útvonalakon)

Az alábbi országok térképei nem tartalmaznak kamionos adatokat:
Andorra, Észtország, Gibraltár, Görögország, Litvánia, Liechtenstein, Lettország, Monaco, San Marino, Vatikán.

Főútvonalszintű, és nagyobb városok térképei az alábbi országokra:

Albánia, Bosznia-Hercegovina, Fehér-Oroszország, Bulgária, Macedonia, Moldova, Montenegro, Románia, Oroszország, Szerbia, Ukrajna.

Figyelembe veszi a:

– Súly, magasság, szélesség korlátozásokat
– Figyelmeztet éles kanyarokra, és előzési tilalmakra
– Elkerüli a teherautó számára tiltott fordulókat és megfordulásokat
– Veszélyes vagy gyúlékony anyagok számára korlátozott utakat.

TTS navigáció: Kimondja a teljes utcanevet, 2D – 3D nézet, sebességfüggő nagyítás vezetés módban, nagyobb csomópontokban reális nézet (CoPilot ClearTurn™) automatkus újratervezés letéréskor, címkeresés irányítószám alapján is (Egyesült Királyság), sebességmérő kamerák (ingyenes frissítés) sebesség riasztás beállítása (Kamionra is) több köztespont megadása is. Folyamatos navigálás telefonálás közben. Álló-fekvő mód.

Live szerviz:

– Helyi érdekes pontok keresése
– Helyi, és körzeti időjárás
– Forgalmi adatok ( Fizetős)

A nyelvi csomag tartalma: angol, cseh, dán, holland, finn, francia, német, görög, olasz, norvég, lengyel, portugál, orosz spanyol,svéd, török.
„Természetesen” nincs benne a magyar :-(

Letöltéshez ajánlott az iTunes használata.

Program kompatibilitás:
iPhone,iPod touch, és iPad. iOS 3.0 vagy újabb verzió.

Az előző cikkben megjelent zavaros információk részben letisztultak, mivel a program elérhető még Androidra, Windows Mobilra, sőt, amit itt is sokan kérdeztek, van laptopos változata is. Hogy közelebbről, milyen oprendeszer a követelmény, arról nem találtam információt… Ami zavaros maradt számomra, az a térképtartalmakkal kapcsolatos.

A program ára kb. 150£, letölthető innen.

Jó gurit
Sklave

Hírforrás: apping.me

Forrás: NaviGyurci.hu
.

(Ezt a cikket 363 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .