Baleset-megelőzés Ellenőrzések Hírek

A 42-es úton “ébresztő akciót” tartott a rendőrség csütörtök éjjel

Az elalvásos balesetek megelőzésére “ébresztő akciót” tartott csütörtökről péntekre virradóra a 42-es főúton Püspökladány és az ártándi határátkelő között a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság – közölte a szervezet sajtószolgálatának munkatársa, Kovács Károly az MTI-vel.

Kalló Levente (b) törzszászlós és Vincze József (k) zászlós kávéval és cukorral kínál egy moldovai autóst 2011. december 22-én éjjel a 42-es főút Berettyóújfalun átvezető szakaszán, a rendőrség elalvásos balesetek megelőzését célzó Ébresztő akciójában. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Elmondta: az ünnepek miatt megnövekedett határforgalom miatt csütörtök este 11 órától másnap hajnali 5-ig a határ felé közlekedőket megállították, és az általános ellenőrzéseken túl a rendőrök koffeintartalmú italokkal, kávéval, teával kínálták a vezetőket.

Kovács Károly szavai szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy az akár több ezer kilométert levezető sofőrök a közelgő határátlépés előtt már nem kívánnak pihenni, inkább megteszik a hátralévő távot, pedig ha valaki fáradtan, kimerülten ül a volán mögött, az sok esetben még az ittas vezetésnél is veszélyesebb lehet.

Idén Hajdú-Biharban 837 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, ebből 50, köztük 4 halálos – éjjel 10 és reggel 4 óra között – mondta Kovács Károly.

Forrás: MTI  (htzs \ bki)
.

(Ezt a cikket 251 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .