Kategóriák

Kategóriák

Hírek Kishaszonjárművek Márkahírek Rendezvények Versenyek Volkswagen

Rocksztár, bokszbajnok és autóversenyző teszteli az Amarokot a Dakar ralin

Harmadszor is a Volkswagen Haszonjárművek a Dakar rali „Hivatalos Szállítója”. Összesen 30 Amarokot, 8 Multivan PanAmericanát és egy Achleitner összkerékhajtással szerelt Crafter 4MOTION-t bocsátanak a szervezők, az Amaury Sport Organisation (A.S.O.) rendelkezésére.

Az úgynevezett „Szabadnapon”, amikor a rali résztvevői egy kicsit megpihenhetnek, fontos vendégek érkezésére számítanak: a legendás Formula-1 pilóta, Jacky Ickx megmutatja majd a Scorpions rockzenészének, Rudolf Schenkernek és Dariusz Michalczewski bokszvilágbajnoknak, hogyan lehet biztonságosan autózni az Amarokkal terepen. Eközben Björn Dunkerbeck, Klaas Voget és Robby Swift széllovasok a Crafter 4MOTION-nal kiautóznak, hogy az Atacama-sivatag homokdűnéin szörfözzenek.

A Dakar Rali ideje alatt, január 1. és 15. között, a világ minden részéről érkező versenyzők közel 9000 kilométert vezetnek majd Argentínán, Chilén és Perun keresztül. A rajtot ezúttal az argentínai Mar del Platában jelölték ki, a cél pedig Lima lesz. Az elmúlt három évben Buenos Aires szolgált a világ legkeményebb hosszú távú raliversenyének tartott esemény rajtjaként és céljaként egyaránt.

Az Amarokra, a Multivanra és az Achleitner összkerékhajtással szerelt Crafter 4MOTION-ra igen komoly próbatétel vár a rali idején. A szervezők hivatalos járműveként minden olyan terepen helyt kell majd állniuk, amelyet ez a vad táj rejteget – az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig az Atacama-sivatagon, az Andokon és kanyonokon át, egymástól igencsak eltérő időjárású területeken keresztül.
„Nagyon örülünk, hogy a Volkswagen Haszonjárművekkel részesei lehetünk a Dakar ralinak, és alaposan megtáncoltatjuk majd a dűnéket az automatikus váltóval szerelt Amarokkal” – mondta Schenker.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek
.

(Ezt a cikket 198 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE