Hírek Kishaszonjárművek Környezetbarát Márkahírek Nissan

A NISSAN ÉS A FEDEX AZ NV200 ELEKTROMOS HAJTÁSÚ VÁLTOZATÁT TESZTELI LONDON UTCÁIN

A díjnyertes Nissan NV200 akkumulátoros hajtású, zéró-emissziós változatát a FedEx Express nyúzópróbájának vetik alá 

A zéró-emissziós, teljesen elektromos hajtású kisáruszállító prototípusa készen áll a London utcáin lezajló tartós próba megkezdésére. A FedEx Express és a Nissan együttműködésének keretében két hónapon át vizsgálják, hogy az NV200 elektromos hajtású változata hogyan vizsgázik a fővárosban, kemény körülmények közötti használat során.

Az NV200 elektromos hajtású prototípusba ugyanazt a hajtásláncot és akkumulátort építették be, amit eredetileg a többszörös díjnyertes Nissal LEAF-hez fejlesztettek ki (a LEAF az első, nagy sorozatban gyártott, kizárólag elektromos hajtású autó, amely 2011-ben Európa és a Világ Év autója, 2011-12-ben pedig Japán Év Autója lett). Mostanáig a Nissan több mint 20.000 Nissan LEAF-et értékesített, ezzel világszinten ez a legnagyobb daraszámban eladott tisztán elektromos hajtású autó.

Beth Galetti, a FedEx Express európai, közép-keleti, indiai és afrikai regionális tervezésért és műszaki fejlesztésért felelős alelnöke a következőképpen nyilatkozott: „A FedEx büszke arra, hogy együttműködik a Nissan-nal ennek a kezdeményezésnek a keretében. Megingathatatlan az a szektorokon átívelő probléma-megközelítésünk, melynek eredményeként csökkenteni kívánjuk a kőolaj-függőségünket és karbon-lábnyomunkat, és csökkenteni akarjuk a levegőbe történő károsanyag-kibocsátást.  A FedEx célja, hogy felelős, a forrásokat kímélő módon létesítsen kapcsolatokat a világon, és a Nissan-nal továbbra is szorosan együtt fogunk működni, hogy megváltoztassuk, amit lehet.”

„A zéró-emissziós járművek, mint a Nissan LEAF már most is egyre növekvő szerepet játszanak városainkban a környezet védelmét illetően. A Nissan NV200 EV prototípus nemcsak a városi élet minőségének javításához járul hozzá, hanem – a kategóriájában legalacsonyabb üzemeltetési költségek révén – jelentős lehetőséget ad a cégek kezébe, hogy csökkentsék a rájuk nehezedő gazdasági nyomást” – mondta Hideto Murakami, a Nissan világszintű kishaszonjármű üzletágát irányító alelnöke. „A FedEx Express visszajelzése az értékelési folyamat végén nagyban segíti majd, hogy a vevők igényeinek megfelelő módon alakítsuk ki a jövő akkumulátoros hajtású kishaszonjárművét.”

„Az együttműködés a globális gépjármű-stratégiánk része” – magyarázta Dennis Beal, a FedEx Express járművekért felelős világszintű alelnöke. „Az együttműködés révén exponenciálisan fejleszthetünk és meggyorsíthatjuk a lehetséges megoldások alkalmazásba vételét. Nagyra értékeljük a lehetőséget, amit a Nissan biztosít a számunkra, hogy szakmailag megalapozott visszajelzéseket adhatunk, és hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a fejlesztés a lehető legtöbbet hozza ki a Nissan NV200-ból.”

A FedEx Express jelenleg 43 tisztán elektromos hajtású gépkocsit üzemeltet Londonban, Párizsban, New Yorkban, Los Angelesben, Chicagóban és Memphisben – ezen helyszínek mindegyike ideális, sűrűn beépített városközpont. A zéró-emissziós üzemeltetés, az energia-visszatápláló fékezés révén a Nissan NV200 EV különösképpen alkalmas a szűk és zsúfolt városi utcákon történő használatra, ahol egyre nagyobb gondot okoz a levegő rossz minősége, ezen a módon csökkenthető a gyakori megállás/elindulás során fellépő energiaveszteség, és növelhető a jármű hajtásláncának hatásfoka. Az akkumulátor feltöltésének egyik lehetősége az éjszakai teljes feltöltés, a másik pedig a gyorstöltővel, a teljes lehetséges töltésszint 80%-áig történő feltöltés mindössze 30 perc alatt.

A Nissan célja, hogy világszinten vezető szerepre tegyen szert a zéró-emisszió terén. A mindenki számára elérhető, fenntartható mobilitás irányába tett következő fontos lépésnek tekinti az általa kidolgozott, fejlett zéró-emissziós technológiának a kishaszonjárművekben és az üzleti célú járműpiacon történő alkalmazásba vételét.

2012-ben további üzemi próbák elvégzését tervezik, amelyek megismétlik a 2011-es hasonló teszteket, amikor is az NV200 EV-t a Japán Posta csomagkiszállító és -begyűjtő szolgálata használta.

A FedEx fenntarthatósági filozófiája 

A FedEx elkötelezettséget vállalt, hogy felelős, a forrásokat kímélő módon létesítsen kapcsolatokat a világon. A Társaság hosszú célokat határozott meg, melyeknek keretében a repülőgépei károsanyag-kibocsátását 2020-ig 20%-kal csökkenti, a FedEx gépjárműveinek hatásfokát ugyancsak 2020-ig 20%-kal javítják, növelik a megújuló energiahordozók termelését, és támogatják a megújuló energiák használatát. Ezen ambiciózus célok elérését a FedEx az EarthSmart projekten belül valósítja meg, melynek célja a környezet-terhelés csökkentése. Az EarthSmart programot úgy építették fel, hogy elősegítse az innovációt az üzletszerű működésünk és az általunk nyújtott szolgáltatások gazdaságossági és környezetvédelmi szempontú tökéletesítésében. A Boston College által a cégek társadalmi felelősségvállalását értékelő felmérésben a társaság már a negyedik éve folyamatosan az 50 legjobb között szerepelt, és az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) „Zöld Partnerség” listáján a 2. helyezést érte el.

A FedEx Express-ről

A FedEx Express a világ legnagyobb gyors csomagküldő szolgálata, amely a világ 220 országában és régiójában nyújt gyors és megbízható szolgáltatást. A FedEx az egész világra kiterjedő légi és szárazföldi hálózatot üzemeltet a sürgős szállítmányok továbbítására, amelyet garantált időn belül, díj-visszafizetési garanciával végez.

Forrás: Nissan
.

(Ezt a cikket 381 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE