Az új Iveco Daily a nemzetközi bemutató után mindössze két hónappal már két fontos elismerésben is részesült. Németországban a fenntartható szállításért kiosztott „European Award for Sustainability in Transport” díjat, míg Spanyolországban a „Premios Europa del Transporte” innovációs díjat nyerte el.

Németországban az új Daily Electric változatot díjazták, az Iveco kutatási és fejlesztései erőfeszítéseinek méltó elismeréseként. Az új Daily Electric jelenti a nagyvárosi szállítás jövőjét, hiszen a jármű zéró károsanyag-kibocsátású (ZEV) besorolással rendelkezik, így nem vonatkoznak rá a belsőégésű motorokat érintő forgalmi korlátozások. A modell ideális az olyan városi feladatokra, mint a háztól házig történő szállítás és a tömegközlekedés.

Az Iveco már 1986-ban kifejlesztette, és gyártani kezdte az első teljesen elektromos meghajtású Daily változatot. Azóta kibővült a kínálat, amely mára furgonokat és buszokat is tartalmaz. Napjainkban a nagyteljesítményű elektronikus rendszerek, valamint a CAN-hálózat és a nátrium-nikkel-klorid (NaNiCl2) technológiára épülő akkumulátorok garantálják az új Daily Electric magas szintű megbízhatóságát. A zéró károsanyag-kibocsátású elektromos járművet az Iveco tervezte, gyártja és közvetlenül értékesíti is.

Spanyolországban a „Transporte Profesional” magazin és a spanyol áruszállítási szövetség (CETM) által alapított „Premios Europa del Transporte” díjjal tűntették ki az új Daily gyártóját. Az Iveco az elismerést szállítási műveleteinek hatékonyságával, valamint az új Daily technológiai innovációival érdemelte ki, melyek segítségével a jármű vezetési kényelme, illetve aktív és passzív biztonsága is fejlődött. A 17. alkalommal kiosztott díjjal évente jutalmaznak olyan társaságokat, vállalkozásokat, intézményeket, szervezeteket és személyeket, akik munkái és projektjei hozzájárultak az áruszállítás fejlődéséhez Spanyolországban és egész Európában.

Forrás:  Iveco
.

(Ezt a cikket 301 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?