A Rába vezetői eladják részvényeiket az MNV Zrt.-nek

A Rába csoport tíz vezetője eladja részvényeit a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nek a nyilvános vételi ajánlat keretében – közölte a Rába Nyrt. csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Összesen 454.274 részvényre – ez az alaptőke 3,37 százaléka – fogadták el az ajánlatot a menedzsment tagjai, köztük Pintér István elnök-vezérigazgató, aki a legtöbb, közel 120 ezer Rába részvénnyel rendelkezik.

A Rába december 6-án azt közölte, hogy a társaságnál működő menedzsment részvényopciós ösztönző program keretében 486.397 darab Rába részvényt hívtak le 600 forintos árfolyamon az arra jogosultak, köztük ugyanaz a tíz vezető, akik elfogadták az MNV vételi ajánlatát.

Az MNV darabonként 815 forintot ajánlott a győri társaság papírjaiért, a nyilvános vételi ajánlat december 12-én 15 óráig van érvényben.

A Magyar Állam – a DRB Hicom, a Rába legnagyobb tulajdonosa által felajánlott részvényeket figyelembe véve – 29,25 százalék szavazati jogot biztosító befolyással rendelkezik a Rába Járműipari Holding Nyrt.-ben. A Rába tulajdonában 548.160 saját részvény van, ami az alaptőke 4,07 százaléka, a Generali Alapkezelő 5,25 százalékot birtokol.

Forrás: MTI  (gjé \ guz)
.

(Ezt a cikket 239 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?