Solutrans 2011: Kögel Cargo platós pótkocsik – rugalmas felhasználás, optimális szállítás

A Kögel a második generációs platós pótkocsijaival minden felhasználó számára kínál ideális eszközt, legyen szó nagy mennyiségű, nagy tömegű, különleges rögzítést igénylő, vagy nagy távolságra szállított áruról. A Kögel a november 29. és december 3. között megrendezett Solutrans kiállításon mutatta be a francia piacra szánt különleges felszereltségű Cargo platós pótkocsiját.

A Kögel platós pótkocsik különböző változatokban elérhetőek, úgy mint Cargo, erősített Cargo, Light, Mega és TIR.

Alváz
Minden kiállított Kögel pótkocsi az új típusú alvázkerettel szerelt, amely számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Az állítható külső keret csúsztatható oszlopokkal is fel van szerelve. Az új Cargo Generation padlója nagy teherbírással rendelkezik. A 2, illetve 3 tengelyes vontatókhoz történő rugalmas csatlakoztathatóság érdekében a Cargo modellek áthelyezhető csapszeggel szereltek. Mint az összes Kögel jármű , a Cargo pótkocsik kerete is tartós rozsdavédelmet (nano katódos festést) és lakkozást kap.

Kögel Cargo TIR
A vámzárral felszerelt Kögel Cargo pótkocsik különösen nagyfokú rugalmasságot biztosítanak a vámhatárokat átszelő fuvarozó cégeknek. A csúsztatható ponyva minden vámkövetelményt kielégít, megfelel a TIR és az EN12642XL előírásnak, így problémamentes és gyors határátkelést biztosít. Kiegészítő felszerelésként elérhető a pótkocsi hátsó részére szerelhető emelőgép tartó konzol, így saját emelőgép esetén lehetővé válik a gyors és önálló ki- és bepakolás.

Cargo control
A Kögel Cargo modellek esetén széleskörű rakományrögzítési lehetőségek állnak rendelkezésre.  Minden pótkocsi elérhető a DIN EN 12642 XL rakományrögzítési előírásnak megfelelő kivitelben. A szintén választható VarioFix külső kerettel szinte fokozatmentes árurögzítésre van lehetőség. A Kögel Cargo Paper különböző hengerelt papír rögzítési megoldásokat kínál. A henger forma megőrzéséhez szükség van kiegészítő rakományrögzítési eszközök alkalmazására is. Ugyanakkor a nehéz hengerek a padló terhelhetőségét is kihívás elé állítják. Erre a választ a Kögel mérnökei a Paperfix rakományrögzítési rendszerben találták meg. A raktérpadlóba süllyesztett acél, vagy alumínium sínrendszerben futó raklapgörgők segítségével a rakomány villás targonca használata nélkül is bármilyen pozícióba mozgatható. Ezek a sínek egyúttal a papírhengereket biztosító ékek rögzítésére is szolgálnak.

A Kögelről
A több mint 75 éves múltra visszatekintő márka, amely vezető szerepet ért el az európai piacokon, újult erővel és a meglevő tapasztalattal és szakértelemmel, ismét reflektorfénybe került. Ulrich Humbaur 2009-es megjelenése, és az általa képviselt szemléletmód meghozta a márkának azt a stabilitást és folytonosságot, amit megérdemelt. Tovább erősítették ezt az általa rendelkezésre bocsátott pénzügyi eszközök. Azon múltbeli értékekre fókuszálva, melyek a céget igazán naggyá tették, a Kögel magára talált: Szenvedélyünk a szállítmányozás! A mérnöki munka garantálta minőség. Innováció, amely a nevének megfelelően valódi megoldásokat hoz az ügyfeleknek. Megbízhatóság, amit csak egy hosszú távra tervező családi cég nyújthat. A szállítmányozás mellett az építőiparban is megjelentek a cég termékei, amely nem teljesen új terület a Kögel számára.

Forrás: Kögel
.

 

(Ezt a cikket 670 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?