Alkatrészgyártók hírei DAF Hírek Márkahírek

A DAF Vlaanderen legyártotta a kétmilliomodik tengelyt

2011. december 1-jén a belgiumi Westerlo tartománybeli Oevelben működő DAF Vlaanderen gyártósoráról legördült a kétmilliomodik tengely.
– Rendkívüli jelentőségű mérföldkő ez a DAF tengely- és fülkegyárának történetében – mondta Harrie Schippers, a DAF Trucks N.V. elnök-vezérigazgatója.
A DAF 1966-ban vette át az új belgiumi gyártólétesítményeket. A gyárban eleinte csak fülkék készültek, majd 1971-ben a cég a tengelygyártásra is kiterjesztette tevékenységét. Ma a fülkék mellett a westerlói DAF Vlaanderen tengelyeket is gyárt a népszerű CF és XF105-ös teherautó-típusokhoz, többek között 7,5 és 9 tonna teherbírású első tengelyeket, 13 tonna teherbírású hátsótengelyeket és 26 tonnás tandem tengelyeket egyszerű vagy tandem hajtáshoz. A cég által készített tengelyek a lehető legjobb minőség, megbízhatóság és hatékonyság érdekében kimondottan a DAF-teherautókhoz lettek kifejlesztve. A DAF-tengelyek figyelemreméltó előnye a nagy teherbíráshoz képest csekély önsúlyuk, valamint a rendelkezésre álló tengelyváltozatok széles választéka.

Jelentős fejlesztések

A hatékonyság és a minőség javítása érdekében a cég a fülkegyártó üzemhez hasonlóan a tengelygyárban is jelentős fejlesztéseket hajtott végre az elmúlt néhány év során. Ennek keretében többek között új tengelygyártó sorral és a legmodernebb robottechnológiával szerelte fel a létesítményt. A gyártás szekvenciálisan történik, a „just-in-time” elvet szem előtt tartva, melynek lényege, hogy a tengelyeket rendkívül pontos ütemezés szerint, épp a megfelelő időben szállítják le az eindhoveni DAF összeszerelőüzembe és az angliai Leyland Truckshoz. A DAF Vlaanderen jelenleg naponta közel 475 db tengelyt gyárt.

– A kétmilliomodik legyártott tengely ékes bizonyítéka annak, milyen kiváló munkát végeznek a DAF Vlaanderen dolgozói – mondta el Harrie Schippers. – Az ő munkájuknak és odaadásuknak is köszönhető, hogy olyan kiváló minőségű tengelyeket állítunk elő, melyek elengedhetetlenek a kimagasló hatékonyságot optimális fenntarthatósággal ötvöző hajtásláncok készítéséhez.

Forrás: DAF
.

(Ezt a cikket 205 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .