Hírek Kishaszonjárművek Márkahírek Volkswagen

“Az év haszongépjárműve 2011” díj nyertesei: Caddy BlueMotion és az Amarok Robust

Sorrendben 8. alkalommal hódította el a Volkswagen Caddy a Camion Truck&Bus magazin által kiírt “Az év haszonjárműve” díjat. Idén a terepjáró, pick up kategóriában még egy díjat nyert a Volkswagen Haszonjárművek, az olvasók az Amarok Robustot szavazták az első helyre.

Az olvasók által leadott szavazatok alapján elnyert díj még erőteljesebben mutatja a Caddy modell-család sikerét. A tavaly a Caddy 4MOTION által aratott győzelem után ezúttal a Volkswagen Caddy BlueMotion 1,6 TDI, 102 LE változata utasította maga mögé a mezőnyt a 2 tonna alatti kategóriában.

A BlueMotion technológiával készülő Volkswagen-modellek célja az üzemanyag-takarékosságon keresztül kímélni a környezetet és a természeti erőforrásokat. Így a Caddy BlueMotion is megkapta a különösen takarékos 1,6 TDI motort korszerű common-rail befecskendező rendszerrel. A fékezési fázisok alatti energia-visszatáplálás rendszere, valamint a számos, a gazdaságosság működést lehetővé tevő aerodinamikai fejlesztés eredményeképpen a kombinált üzemanyag-fogyasztás 100 kilométerenként 4,9 literre, míg a széndioxid-kibocsátás kilométerenként 132 grammra mérséklődött.

A sebességszabályozó automatika szintén hozzájárul az üzemanyag-takarékossághoz: 30 kilométer/óra felett önműködően tartja a beállított tempót, a nyugodt, egyenletes haladással pedig üzemanyag takarítható meg. A sebességszabályzó a Caddy BlueMotion változatokban eleve az alapfelszereltség része, akárcsak az induláskor a jármű visszagurulását megakadályozó hegymenet-asszisztens.

Az idén 21 éve a magyar piacon lévő Volkswagen Haszonjárművek márka a két évtized alatt október végéig összesen 40.407 autót adott át a hazai vásárlóknak, melyből 12.932 volt Volkswagen Caddy.

Az Amarok 2010 őszén mutatkozott be a magyar piacon. Ez alatt az egy év alatt beigazolódott a Volkswagen Haszonjárművek legoptimistább várakozása, ugyanis a márka az első teljes évre 500 Volkswagen pick up kiszállítását célozta meg, mellyel az Amarok a kategória első helyére kerülhet. A gazdaságos Volkswagen pick up az európai trendeknek megfelelően igen népszerű Magyarországon is, hiszen egy év elteltével 15,8 százalékos piaci részesedést szerzett. Tavaly november óta összesen 231 Amarok került a vásárlókhoz, míg az idén már 511 Amarokra kötöttek szerződést.

Az Amarok két motorváltozattal kapható: a 120 kW/163 LE teljesítményű, 2,0 literes TDI-aggregát common-rail közvetlen befecskendezéssel és két fokozatban szabályozott biturbó-feltöltéssel működik. A második motorváltozat a 90 kW/122 LE teljesítményű négyhengeres TDI, amelynek fejlett technikáját egyebek mellett változó geometriájú turbinalapátozással működő turbófeltöltője jellemzi.

A megrendelt Amarok-ok közül 303 volt a 122 LE és 208 a 163 LE változat, a vásárlók leginkább a Trendline felszereltséget választották, de 90 vásárló a Highline felszereltség mellett döntött.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek
.

(Ezt a cikket 211 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .