Hírek Üzemanyag

A MOL-csoport tovább terjeszkedik a szlovén piacon

A MOL-csoport megnyitotta legújabb, a MOL arculatára átalakított benzinkútját a szlovéniai Dramlje-ban. A töltőállomáson elsőként Szlovénia legnagyobb benzintankjával rendelkező traktorát tankolták meg.

A megnyitón részt vett Dr. Szent-Iványi István, Magyarország szlovéniai nagykövete, Piry László, a MOL-csoport kiskereskedelem ügyvezető igazgatója és Valerija Glavac, a MOL Slovenia ügyvezető igazgatója.

illusztráció

Dr. Szent-Iványi István Magyarország szlovéniai nagykövete az esemény kapcsán elmondta: “Ez egy nagyszerű pillanat, hogy megünnepelhetjük Magyarország vezető vállalatának bővülését Szlovéniában. Hiszek benne, hogy a MOL-csoport további befektetések előtt nyitja meg az utat. Úgy gondolom, hogy jelentős növekedési lehetőségek állnak a két ország közötti gazdasági kapcsolatok előtt.”

Piry László a MOL-csoport kiskereskedelem ügyvezető-igazgatója hangsúlyozta: “A benzinkutak átalakítása egy új korszakot jelent a MOL-csoport számára Szlovéniában. A szlovén ügyfelek által már ismert és kedvelt kiváló üzemanyagainkkal és szolgáltatásainkkal tovább erősítjük pozíciónkat, és megalapozzuk a további terjeszkedésünket e csodálatos országban. „

Valirija  Glavac, a MOL Slovenia igazgatója hozzáfűzte: „A MOL nem a legnagyobb olajvállalat Szlovéniában, de eltökélt szándéka, hogy a legkiválóbb legyen az országban, a csoport európai szinten is kimagasló színvonalú finomítóiban előállított kiváló minőségű üzemanyagainak köszönhetően. „

2012-ben a MOL-csoport közel 10 millió eurót készül további terjeszkedésre költeni Szlovéniában, melynek célja, hogy legalább 10 százalékos részesedést érjen el az üzemanyag kiskereskedelemben.

A MOL-csoport olajtermékek kis- és nagykereskedelmével 1996 óta van jelen a szlovén piacon. A MOL Slovenia 1998-ban kezdte kiépíteni benzinkúthálózatát, idén pedig jelentősen bővítette a TUS benzinkútjainak megvásárlásával, amely a harmadik legnagyobb töltőállomáslánc volt Szlovéniában.

Jelenleg a MOL 37 töltőállomást működtet Szlovéniában, ami 7,2 százalékos piacrészesedést jelent. A szeptemberben átvett benzinkutak közül hatnak már megtörtént az arculati átalakítása, a többié várhatóan év végére befejeződik.

Forrás: MOL
.

(Ezt a cikket 202 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .