Baleset-megelőzés Ellenőrzések Hírek

Majd ha fagy….

 A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendhagyó közlekedésbiztonsági akció keretében hívta fel a figyelmet, hogy az időben történő, tudatos felkészüléssel elkerülhetők a közúti tragédiák.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az előző hónapokhoz viszonyítva szeptemberben és októberben 30%-al emelkedett a közlekedési balesetek aránya. 18 embert hiába várt otthon a családja, 346 személy pedig könnyű-vagy súlyos sérülést szenvedett, az ősz első két hónapjában. November első két hetében 5 ember vesztette életét Pest megyei útjain, annak ellenére is, hogy az igazi meteorológiai tél még be sem köszöntött.

Az akció 2011. november 18-án 10.00 órától 13.00 óráig a 11-es számú főútvonal Tahitótfalu közigazgatási területén található szakaszán került megrendezésre. 

Az őszi-téli évszakváltásra való felkészülés soha nem zökkenőmentes. Ez az időszak tudatos felkészülést igényel, hiszen megváltoznak az út- és látási viszonyok, amelyekhez minden közlekedőnek alkalmazkodni kell. Esőben könnyebben megcsúsznak a kerekek, megnő a féktávolság, a jeges-havas úton romlik a menetstabilitás. A rosszabb látási viszonyok miatt nagyobb követési távolságot tartva lassabban kell vezetni és a haladási sebesség megválasztása is kiemelten fontos.

A vezetéstechnikai feladatok végrehajtására vállalkozó járművezetők a megállítás helyszínének közelében a 11-es számú főútvonallal párhuzamosan elhelyezkedő Visegrádi útra bekanyarodva a Bridgeston Magyarország Kft. szakembereitől kaptak útmutatást a jármű téli felkészítésével, valamint a gumiabroncsok állapotával kapcsolatosan.

Ezt követően adó-vevő készüléken adott utasítás alapján – a Monitoring Kft. jóvoltából-  hajtották végre a vezetéstechnikai feladatokat: csúszós útfelületen fékezés, szlalomozás, végül tetszőleges sebességről kijelölt helyen vészfékezéssel megállás.

A feladatok végrehajtását követően minden járművezető ajándékot kapott.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 248 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE