Szombaton zárult a HUNGEXPO járműipari szakkiállítása az AUTOTECHNIKA 2011. A 60 kiállító részvételével zajló autós háttéripari kiállítást mintegy 5000 látogató tekintette meg. A győri székhelyű X-Meditor Kft. és a Hungexpo közös szervezésében zajló, a kiállításhoz kapcsolódó előadásokon több száz szakember vett részt.

A kiállítás igazgatója Rafay János a zárás kapcsán elmondta: az AUTOTECHNIKA része annak a hosszú távú elképzelésnek, amelyet a HUNGEXPO és partnere az X-MEDITOR Kft. közösen kívánnak megvalósítani. Eszerint az AUTOTECHNIKA minden második évben jelentkezik átfogó kínálattal Budapesten, Győrben pedig a köztes években egy szűkebb szakma körökre koncentráló bemutatót és kiállítást szerveznek.

A kiállítás egyik legjelentősebb eseménye volt az Innomobilitas edu+work program, amelyen egymásra találhattak a szakképző iskolák és a szakképzett munkaerőt alkalmazni kívánó műhelyek képviselői.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Nemzeti Közlekedési Hatóság együttműködve a civil szférából érkező vállalkozók által alapított Járműipari Adatbázis Forgalmazók Szakmai Testületével (JAF), az idei Autótechnika kiállításon meghökkentő szimulációs programokkal, szakmai tesztekkel és egy, a szakképzésben részt vevő diákoknak szervezett interaktív oktatási programmal igyekezett felhívni a figyelmet az illegális szoftverpiacban rejlő veszélyekre.

A felvilágosítás és az együttműködés jegyében a NAV az AUTOTECHNIKA szakkiállítás kezdő napjától 2012. január 16-ig moratóriumot hirdetett, ezzel is lehetőséget adva a műhelyeknek arra, hogy elkészítsék szoftvernyilvántartásukat, ellenőrizzék és letöröljék a számítógépeikről az illegális irodai és szakmai információkat.

A HUNGEXPO a járműipari szakkiállítás után ismét a nagyközönségnek kínál programot. November 18-20. között az Ízek és Borok gasztronómiai fesztiválra, a Hó-SHOW-ra, a SPA&WELLNESS, valamint a TEREPZONA kiállításaira várja a látogatókat.

AUTOTECHNIKA 2011 galéria:
[nggallery id=4]

 

(Ezt a cikket 2263 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?