Az elkövetkezendő években több kiemelkedő jelentőségű feladatunk van a közlekedésbiztonság javításában – mondta Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési helyettes államtitkára 2011. november 8-án, Budapesten, az áprilisban elindult ÉLET ÚTON program harmadik Közlekedésbiztonsági Konferenciáján. Az államtitkár elnökletével zajló eseményen az állami szereplők és a civil szervezetek után a gazdasági szektor képviselői is elkötelezték magukat a közlekedésre nevelés egységes rendszerű szemlélete mellett.

Schváb Zoltán szerint nagy szükség van a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen ismeretszint fejlesztésére, az ezt elősegítő kommunikációs és felvilágosító kampányokra. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Belügyminisztérium néhány hónapja készítette el a 2011-2013. évekre vonatkozó középtávú közlekedésbiztonsági programot. A Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében valósul meg az ÉLET ÚTON kezdeményezés is, melynek munkájából mások mellett a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Közlekedéstudományi Intézet, az ORFK-OBB és a Magyar Autóklub is kiveszi a részét.

fotó: Szigeti Tamás

„A programhoz való csatlakozással ezúttal a gazdasági élet szereplői jelezhetik elkötelezettségüket a közlekedésbiztonság javítása mellett” – mondta Schváb Zoltán. Az eddig megszületett projektek közt pedig megemlítette az országos Szuperbringa Programot, a Szuperbringa kalauzt és a 3-8 év közötti korcsoportoknak szóló, MiniKRESZ elnevezésű közlekedésbiztonsági animációs kisfilmeket.

„A kormányzat kiemelten kezeli, alapvető céljai között tartja számon a közlekedésbiztonság javítását” – mondta az államtitkár. Hozzátette: erre utal az is, hogy a szaktárca kezdeményezésére 50 milliárd forintot különítettek el a személysérüléses balesetek megelőzését elősegítő infrastruktúrafejlesztésekre, közlekedésbiztonsági beavatkozásokra az Új Széchenyi Tervben.

Az ÉLET ÚTON akcióprogram a közlekedésre nevelés, a járművezető képzés és vizsgáztatás egységes rendszerben való szemléletét a felnőttkori közlekedési információs és tájékoztató, továbbképző munkával egyesíti. A konferencián a kilenc csatlakozó gazdasági szervezet, az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt., a Continental Automotive Hungary Kft., a Hungaroring Sport Zrt., a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ), a Magyar Sörgyártók Szövetsége, a Minimax, a NiT-AFT Fuvarozási és Logisztikai Oktatási Központ Kft., az OPEL Magyarország Kft. és a Toyota Motor Hungary Kft. írták alá az együttműködésüket jelképező táblát.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)

Forrás: kormany.hu
.

(Ezt a cikket 259 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?