Egyéb Érdekességek Hírek

Kikapcsolódás: íme a Convoy című film 1978-ból

A Convoy című film minden kamionos számára alapmű. Talán máig az egyetlen olyan világhírű film, amely a kamionosok életébe enged bepillantást. Az 1978-ban készült alkotásban örök érvényű témát dolgoztak fel a film készítői, hiszen a folyamatosan emelkedő üzemanyag árak, a kiélezett piaci verseny és a hatóságok növekvő szigora napjainkban is alapvető probléma minden fuvarozó számára.

Az akció-vígjátéknak kategorizált film mai szemmel már kissé megkopott, de a fülbemászó zenéje mindenki számára jól ismert. A szerelemmel és némi humorral fűszerezett történetet, egy unalmas pihenőidőben vagy egy álmatlan éjszakán mindenképpen ajánljuk, mert ezt egyszer mindenkinek látni kell.

A YouTube-ra feltöltött teljes, Magyar szinkronos film alatt az alábbi rövid ajánló olvasható:
Az óriáskamionok sofőrjeinek nem habostorta az élete. A gázolaj ára egyre magasabb, a verseny egyre nagyobb, ráadásul rendőrök hada áll lesben lassan szinte minden farakás mögött, hogy a legkisebb vétség esetén fülöncsípje őket. Gumikacsa, a 18 kerekű kamioncsoda vezetője azonban nem ijed meg tőlük. A rendőrök minden cselére van egy még ügyesebb fortélya, és végül konvojba szervezi valamennyi sértett kamionost, hogy végre ők is megmutathassák, mit tudnak…

Lássuk!

 A film YouTube oldala >>

.

(Ezt a cikket 1965 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE