Nitrogénszállító kamion ütközött a 8-as főúton – egy halott

Nitrogénszállító kamion ütközött össze péntek délután egy személyautóval a 8-as főúton Tüskevár és Karakószörcsök között, az ütközés következtében az autó vezetője életét vesztette – közölte Bakos György, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pénteken az MTI-vel.

MTI Fotó: Nagy Lajos

Hozzátette: a veszélyes anyagot szállító kamion tartálya nem sérült meg, miközben az oldalára borult, így nitrogén nem jutott a környezetbe. A helyszínen a katasztrófavédelem szakemberei biztonsági zónát létesítettek, a vegyi felderítő csoport folyamatos méréseket végzett. A műszaki mentés alatt a kamion rakományát szivattyúkkal átfejtették egy másik tartályba, ez késő estig eltartott. A balesetben a személyautó utasa megsérült, a kamion sofőrjét a mentők a helyszínen látták el – mondta Bakos György.

A rendőrség közlése szerint a helyszínelés és a műszaki mentés idejére a főutat teljes szélességében lezárták, a forgalmat Kamond-Kerta-Karakószörcsök felé terelték.

A személygépkocsi Jánosháza felől haladt Devecser irányába, majd eddig tisztázatlan körülmények között áttért az út menetirány szerinti bal oldalára, és összeütközött a nitrogént szállító tartálykocsival – közölte Orsós Károly, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Forrás: MTI  (hvk \ blz)
.

(Ezt a cikket 319 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!