Hírek Márkahírek Renault Rendezvények Találkozók

A RENAULT MAGNUM 20 ÉVES SIKERTÖRTÉNETE: ELSŐ FEJEZET

Nem minden nap lehetünk szemtanúi egy 20 éves sikertörténetnek! Különösen, ha egy olyan emblematikus járműről van szó, mint a Renault Magnum. A franciaországi Renault Trucks elhatározta, hogy méltó módon ünnepli meg a rendkívüli születésnapot: a francia kamionverseny-bajnokság futamához kapcsolódóan a nyár elején kétnapos parádét rendezett a Nevers Magny-Cours-i pályán, ahová alkalmazott- és tulajdonos-sofőrök mellett a Renault Magnum rajongóit is meghívta. Az esemény remek hangulatáról árulkodik az « Entrez dans la légende » : www.facebook.com/entrezdanslalegende Facebook oldalon megtekinthető fotóalbum is.

A legenda 1991-ben kezdődött, amikor az európai sajtó képviselői, akiket lenyűgözött a korábbi hagyományokkal szakító új teherautó koncepciója, az év teherautójává választották a Renault Magnumot. A teljesen sík fülkepadlóval, az 1,87 méteres belmagassággal (amelyet később 2 méterre növeltek) és a fülke kimagasló kényelmével a Magnum forradalmasította a teherautók világát. 2011-ben a Renault Trucks elhatározta, hogy megünnepli az azóta is töretlenül sikeres Renault Magnum 20. születésnapját. « A ma már legendásnak számító teherautót a sofőrökkel együtt a sofőröknek alkottuk. » – nyilatkozza Florence Guichard, a Renault Trucks France operatív marketing igazgatónője. « Sokuk számára ma is a Renault Magnum az ideális teherautó. Az ő szemükben ez a jármű több, mint egy nagyteljesítményű, hatékony munkaeszköz. Egy békés hely, amely kitűnik erős arculatával. Természetes volt tehát, hogy velük együtt ünnepeljük meg a két évtizede tartó sikert. A sofőrök elválaszthatatlanok a Renault Magnum legendájától, és igen befolyásos nagykövetei a Renault Trucks márkának. »

Az ünneplés első fontos eseménye a Magnum-találkozó, amelyet « Legyen része a legendának! » címmel rendeztek meg a nevezetes Magny-Cours-i pályán, a francia kamionverseny-bajnokság futamához kapcsolódóan. Külön internetes oldalon zajlott a kamion-szépségverseny, ahová a meghívott alkalmazott- és tulajdonos-sofőrök feltölthették  Magnumjaik fotóit. Az ötven legszebb Renault Magnumot Magny-Cours-ban állították ki. A Magnum összes nemzedékét és speciális sorozatait képviselő példányokat a sajtónapon állították ki a Renault Trucks standon, míg a többi autó hosszú sorfalat formált, így a közönség egész hétvégén csodálhatta őket.

Két díjat osztottak ki a Magnum sofőrök között. A « Konstruktőri trófeát » az egyik feliratozott Renault Magnum, míg a « Közönségdíjat » egy fehér Magnum Route 66 kapta.

A másik kiemelkedő program a teherautók egész hétvégén tartó felvonulása volt. Florence Guichard természetesen valamennyi teherautót bemutatta, de mindenek előtt a sofőrökről és a munkájukról beszélt, és kiemelte, hogy elsősorban ők azok, akik a Magnum legendáját életre keltették és ma is táplálják. Az ünneplés este folytatódott, amikor a neves DJ – Laurent Wolf – a zenéjével hozta lázba a közönséget. Egész hétvégén remek hangulat uralkodott. « Az volt az érzésünk, hogy egy közösséghez tartozunk » – idézi fel az egyik sofőr. « Mintha családi ünnepen lettünk volna » – teszi hozzá egy másik. A programok között a Magnum rajongói, sofőrök és látogatók, anekdotákat meséltek, és tapasztalatot cseréltek kedvenc kamionjuk fülke-elrendezéséről és feliratozásáról.

A fotóalbum megtekinthető az « Entrez dans la légende » : www.facebook.com/entrezdanslalegende Facebook oldalon.

Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 442 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .