Gazdaság Hírek Közút

Kormánymegbízott: a gazdasági kapcsolatokat is erősíti az M43 autópálya megépítése

A településeket sújtó tranzitforgalom megszüntetése mellett a Temes és Csongrád megye közötti gazdasági kapcsolatokat is erősíti az M43-as autópálya Makó és Nagylak közötti szakaszának megépítése – mondta B. Nagy László kormánymegbízott pénteki sajtótájékoztatóján Szegeden.

Tuninglove: algyő4    A 23 kilométeres kétszer kétsávos, leállósávval kiegészülő autópálya-szakasz építésének támogatásáról csütörtökön döntött a kormány. A beruházás 65 milliárd forintos költségének 61 százalékát uniós forrás fedezi.

Az autópálya 2014 végi elkészülte után a Makó és Nagylak közötti községek megszabadulnak a belterületükön átrobogó havonta 60-70 ezer kamiontól. A csatlakozó romániai sztráda párhuzamos megépítésével a Temesvár és Budapest közötti út pedig a jelenlegi öt-hét óráról három és fél órára csökken – közölte a kormánymegbízott.

A kapcsolattartást tovább egyszerűsíti majd, hogy Románia Bulgáriával együtt a schengeni övezet részévé válik – mondta B. Nagy László. Az autópálya megépítése a térség népességmegtartó ereje és a gazdaságfejlesztés szempontjából is rendkívül fontos, s lehetővé teszi a kapcsolatok erősítését Románia legfejlettebb, Temesvár környéki térségével – tette hozzá.

Forrás: MTI  (bkzg \ gtr)
.

(Ezt a cikket 201 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .