Az M3-as autópályán végrehajtott közlekedési akció eredményei

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr- főkapitányság 2011. október 14-én 09.00 órától 16.00 óráig fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést tartott az M3-as autópályán mindkét irányban a kálmánházi SHELL benzinkutakon és pihenőhelyein.

A közlekedési akció része volt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr- főkapitányság által október 13-14-én Nyíregyházán megrendezett Nemzetközi Közlekedésbiztonsági Konferenciának. Az akció gyakorlati végrehajtását a helyszínen kísérhették figyelemmel a konferencián részt vevő ukrán és román rendőrök.

A fokozott rendőri ellenőrzés célja ezúttal elsősorban az illegális migrációnak és a kapcsolódó bűncselekményeknek, egyéb szabálysértéseknek a felderítése, megelőzése. Külföldi állampolgárok útiokmányainak, tartózkodási engedélyeinek ellenőrzése, a gyorshajtók illetve az ittas gépjárművezetők kiszűrése. Ezeken túlmenően ellenőrizték a közúti közlekedés rendjére, a járművek üzemeltetésére vonatkozó előírások betartását, az előírt okmányok, engedélyek meglétét, valamint a járművek műszaki állapotát.

Az akció során összesen 195 gépjárművet ellenőriztek a rendőrök és az együttműködő társszervek munkatársai, ebből 62 külföldi elsősorban ukrán és román gépjárműveket. Hat gépjárművezetővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, melyből három műszaki vizsga hiánya miatt, kettő érvénytelen vezetői engedély, míg egy esetben engedély nélküli átalakítás miatt történt. AETR menetokmányok szabálytalan vezetése ill. hiánya miatt 250.000 Ft összegű bírságot szabtak ki egy szlovén kamionosnak.

 Kisebb fokú közlekedési szabályszegés miatt 13 személlyel szemben összesen 135.000 Ft összegű helyszíni bírságot szabtak ki. Sebességtúllépést öt gépkocsi esetében rögzítettek a sebességmérő műszerek, a száguldó gépkocsik üzembentartójával szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek. Veszélyes anyagot szállító jármű vezetőjével szemben egy esetben intézkedtek, a feltárt hiányosságok miatt a Katasztrófavédelmi Igazgatóság ellenőrei 300.000 Ft bírságot szabtak ki. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy román honosságú kamiont vezető román személlyel szemben a tachográf menetíró készülék manipulálása miatt (mágnes használat) közigazgatási eljárást kezdeményeztek 800.000 Ft összegű bírság kiszabásával, valamint egy személlyel szemben jövedéki termékkel visszaélés miatt indítottak eljárást. A Közlekedési hatóság ellenőrei három személlyel szemben mintegy 170.000 Ft összegű AETR közigazgatási bírságot szabtak ki, továbbá egy járművezetőtől a járműve nem megfelelő műszaki állapota miatt bevonták a forgalmi engedélyét. Az akció során ellenőrzött külföldi állampolgárok Magyarországon való tartózkodása jogszerű volt, az illegális migrációval összefüggő jogsértést nem tártak fel.

Fedor Rita r. főhadnagy, sajtószóvivő
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MRFK SAJTÓSZOLGÁLAT

További képek a police.hu oldalán >>

Forrás: police.hu
.

(Ezt a cikket 302 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?