Balesetek Busz hírek Hírek

Öten meghaltak egy balesetben a 21-es főúton – Halálos autóbusz-balesetek 2010-2011

Öt emberéletet követelő baleset történt a 21-es főúton csütörtök reggel negyed nyolckor Vizslás-Újlak és Bátonyterenye között – közölte a rendőrség az MTI-vel.

    Az eddigi adatok szerint egy mikrobusz és egy menetrend szerint közlekedő autóbuszjárat ütközött össze. Öt ember a helyszínen életét vesztette, hatan megsérültek – mondta Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Egy szemtanú az MTI tudósítójának elmondta, hogy látta, amint a kisbusz áttért a szemközti sávba, és ez okozta az ütközést.
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a balesetben hárman súlyosan, hárman könnyebben sérültek meg, őket a salgótarjáni Szent Lázár kórházba szállították. A mentésben két helikopter és öt mentőautó vett részt.

Az MTI helyszínen lévő tudósítója úgy értesült, hogy a magyar rendszámú Ford Transit kisbusz Salgótarjánból szállított munkásokat, amikor a baleset történt. Az öt halálos áldozat mindegyike a kisbuszban utazott.


Az MTI tudósítója azt látta, hogy a kisbuszt a katasztrófavédelem munkatársai vágták szét, hogy ki tudják venni a járműből az áldozatokat.
A helyszíni szemle teljes útlezárás mellett folyt, a forgalmat a 21-es úttal párhuzamos futó szervizútra terelték a rendőrök.

Az első adatok szerint a menetrend szerinti buszon több mint harmincan utaztak. A baleset egyenes útszakaszon történt, a buszt az ütközés ereje keresztbe fordította. A mikrobusz sofőrje feltételezhetően elaludt a volánnál.

Forrás: MTI  (hfz \ hgp \ btiv \ blz)
.

(Ezt a cikket 319 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!