Gázolaj-csalót fogtak a rendőrök Egerben

Hatrendbeli csalás miatt indított eljárást az egri rendőrkapitányság egy férfi ellen, aki összesen 1,87 millió forintot csalt ki öt Heves megyei lakostól olcsó gázolaj ajánlatával – tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a rendőrség.

illusztráció

Hatodik áldozatát csak azért nem tudta megkárosítani, mert az egri férfinek gyanús lett az ajánlat és a befizetés helyett a feljelentés mellett döntött – tette hozzá Soltész Bálint.

Mint elmondta: az áldozatok sorában egy markazi, egy felsőtárkányi, egy egri, egy novaji és egy hatvani férfit ért kár.

A csaló valamennyiüket azzal az ajánlattal hívta fel, hogy 300, illetve 330 forintos áron szállít gázolajat, de csak nagyobb tételben. Az üzlet feltételéül szabta, hogy a vevők előre fizessék be egy általa megadott bankszámlára a kialkudott árat.

Az egri rendőrkapitányság munkatársai végül Oroszlány közelében fogták el a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható 36 éves sárkeresztúri férfit.

A gyanúsított kihallgatása során elismerte a cselekmények elkövetését, ellene – őrizetbe vétele mellett – hat rendbeli csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az Egri Rendőrkapitányság, továbbá indítványozta előzetes letartóztatásának elrendelését.

Az eljárás során azt is vizsgálja a rendőrség, hogy további személyekkel szemben követett-e el ilyen módszerrel csalást a férfi.

Forrás: MTI  (bták \ bzt)
.

(Ezt a cikket 198 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?