Hírek Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Útépítés miatt teljesen lezárják csütörtökön a 86-os főutat Zalában

Burkolatmegerősítési munkálatok miatt 10 és 12 óra között teljesen lezárják a 86-os főút egy szakaszát Zala megyében, a kamionforgalomban ezért jelentős terelésre kell számítani – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

Csütörtök délelőtt a 14+342-es kilométerszelvénynél zajló munkálatok miatt a rendőrség a 86-os főutat a rédicsi körforgalom és a pórszombati elágazó között zárja le, a személyforgalmat Csesztreg irányába terelik el.

Jelentős kerülőt kell tenniük a teherfuvarozóknak, a kamionforgalmat ugyanis a 86-os és 75-ös, valamint a 75-ös és a 7538-as számú utak kereszteződésénél a Rédics-Lenti-Tornyiszentmiklós útvonalon az M70-es autóútra, majd Letenyénél az M7-es autópályára, végül Nagykanizsánál a 76-os főúton Zalaegerszeg felé terelik. A teherjárművek Körmend határában a 76-os és 86-os utak kereszteződésében térhetnek vissza a 86-os főútra.

A terelést sárga színű jelzőtáblákkal jelzik, de a 86-os és 75-ös főutak rédicsi körforgalmú csomópontjában, a 75-ös és a 7538-as út találkozásánál a lenti körforgalomban, valamint a 76-os és 86-os főutak kereszteződésében, Körmend térségében rendőri forgalomirányítással végzik.

A rendőrség arra hívja fel a járművezetők és az üzemeltetők figyelmét, hogy az érintett útvonalon lassabb haladásra, torlódásra is számítani kell a megváltozott forgalmi rend miatt.

Forrás: MTI  (blb \ blz)
.

(Ezt a cikket 225 alkalommal tekintették meg.)