Biztonság Hírek Üzemanyag

Átalakított kamionnal, iparszerűen próbált üzemanyagot lopni négy román férfi

Átalakított kamionnal, egymásnak falazva, gyakorlatilag iparszerűen próbált üzemanyagot lopni négy román állampolgárságú férfi, szerda hajnalban az M7-es autópálya pákozdi pihenőjében, amikor a rendőrök tetten érték őket. A helyszínről két kamionnal menekültek…

Hajnali fél három körül két román felségjelű kamion fogott közre egy lengyel kamiont az autópálya mellett lévő pihenőhelyen. Amíg a lengyel sofőr a pilótafülkében aludt, az egyik román kamion pihenőfülkéjéből az üzemanyagtartályra csatlakoztatott szivattyúval fejteni kezdték a gázolajat saját tartályukba. Ezt vették észre az autópálya mellett szolgálatot ellátó járőrök és rajtuk ütöttek  A négy tetten ért tolvaj a két kamionnal menekülőre fogta. Az egyik járművet Székesfehérvár határában, a másikat Szabadbattyán térségében sikerült megállásra bírni.

A kamionok szemléje során kiderült, hogy az egyik kamion pihenőfülkéjébe egy szivattyút szereltek, ami egy csőcsonkban végződik a fülkén kívül. Ide csatlakoztatták a csövet, aminek másik vége a lengyel kamion feltört tankjába került. A műveletet a rendőrök érkezése zavarta meg.

A négy román férfit előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. A gárdonyi nyomozók felvették a kapcsolatot a román nyomozóhatósággal, annak tisztázására, hogy a gyanúsítottak követtek-e el korábban hasonló bűncselekményt, illetve az általuk használt kamionokra vonatkozó adatok ellenőrzésében is kérték román kollégáik segítségét. A magyar hatóság gyanítja, hogy a most elfogott négy személy korábban is követett el hasonló lopást az ország területén, ezért a magyar hatóságokkal is keresik az azonosságokat az ismertté vált ügyekben.

A négy férfit kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették a gárdonyi nyomozók, az általuk használt két kamiont lefoglalta a rendőrség. Az egyik kamion rakterében a fuvarokmányok szerint rakomány van. A rakomány és az okmányok ellenőrzésébe a rendőrök bevonják a NAV munkatársait is.

Legutóbb augusztus 8-án egy átalakított belsejű német próbarendszámos IVECO-val igyekezett három román férfi megcsapolni egy spanyol kamiont az M7-es autópálya 59. km szelvényében lévő parkolóban, amikor az autópályás járőrök észrevették őket. A tolvajok akkor is megpróbáltak elmenekülni, de néhány kilométerrel arrébb feltartóztatták őket. Két férfit találtak a pilótafülkében, harmadik társuk a raktérben lapult a tartályok között. Gyorsított eljárásban döntött ügyükben a bíróság. Ketten felfüggesztett börtönbüntetést kaptak.

 

R. Szabó Ágnes
FM RFK szóvivő

Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 244 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE