Kategóriák

Kategóriák

Hírek Tudnivalók Útdíj

Vásároljunk Eurovignettát interneten.

Biztos, sokan érezték már magukat kellemetlen helyzetben, amikor nem tudták megvásárolni a matricát, mert például Belgiumban, nagyon kevés helyen van rá lehetőség, és nagyon drága dolog matrica nélkül közlekedni. Az elektronikus nyilvántartás bevezetése után, nem szükséges hogy megállítsanak minket, elég, ha elmennek mellettünk ( pl.egy Vitoval) beütik a komputerbe a rendszámot,  és már adja is a hibát. Lehet fizetni.

Az alábbiakban bemutatom, hogyan tudunk vásárolni interneten matricát. Most biztos sokan arra gondolnak, hogy „ Jó, de kell hozzá net” De úgy gondolom, könnyebb netet találni, mint vignetta elárusítóhelyet. Gondoljatok a német Autohofra, ahol, a játéktermekben van  lehetőség netezésre.

Ezen az oldalon érhető el a honlap: Katt. ide.

Nyelv beállítási lehetőség a jobb felső sarokban. Természetesen a magyar nincs közte.

Vásárláshoz kattints a „ Booking” gombra.

Ezt a felületet kapjuk. Itt kell megadni, azokat az adatokat, amit kitöltünk a kis cetlin, ha a benzinkútnál vásárolunk.

Rendszám, származási ország, tengelyek száma, a motor Euro besorolása, érvényesség kezdete, vége. Ehhez a lenyíló ablakban, egy naptár nyújt segítséget.

A megfelelő dátumok beállítása után kattintsunk a „ Continue” gombra. Itt ellenőrizhetjük az adatokat.

Az alsó harmadban találunk egy lehetőséget, arra, hogy az általunk megadott időre legyen érvényes, vagy optimalizálja.

Mit jelent ez? Nézzük meg közelebbről. Én hétfőtől – szombatig szoktam megvenni, hogy ne kelljen szaladgálni, keresgélni. 33 € -ba kerül, de a rendszer felajánlja, hogy ha vasárnapig megveszem, akkor is ennyibe kerül, tehát ezt választom, mert lehet, hogy vasárnap este kell tovább mennem, és akkor nem kell újra megvennem. Így, a Góré nagy örömére megtakarítok 8 €-t. Mindenki jól jár. Itt kell bejelölni, hogy mivel fogsz fizetni. (mivel nem akarsz büntetést fizetni!) Tankoló kártya ( Full Fleetcard), vagy  hitelkártya.( Credit card)

Nézd meg még egyszer, hogy minden helyesen van-e beírva. A kis négyzetbe tegyél pipát, ezzel nyugtázod, hogy minden adat helyes, majd írd be a zöld sávban látható számsort.

Utána kattintás a „ Book” gombra. Sikeresen megvásároltad a matricát.

Ebben az ablakban minden adat olvasható. Ha van nyomtató, nyomtasd ki, ha nincs rá lehetőség, a számát írd fel, hogy meg tudd mutatni, ha ellenőrzésre kerül sor. Lehetőség van elmenteni a dokumentumot PDF. formátumba. Én elmentettem a képernyő ablakot jpeg képformátumba. A következőképpen:

Amikor megjelenik a fenti kép, nyomsz a billentyűzeten egy „ Prt Scn” gombot. Ez a gomb a klaviatúra jobb felső sarkában található. Ezzel „lefényképezed” az aktuális képernyőt. Megnyitod a Paint nevű programot. Kattintás a „Szerkesztés” gombra, majd a „ Beillesztés”-re.

Behozza a képet a vágólapról, majd „Fájl” gomb.„Mentés másként” és elmented. Ráteheted a navigációs készülékedre is.

Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy  a Poiplaza oldalon letölthetőek az elárusítóhelyek pontjai különböző navigációs programokhoz az alábbi linkre kattintva:   Poiplaza

Ajánljátok irányítóitoknak  a cikket, hiszen, szorult helyzetben Ők is segíthetnek. Ha minden kötél szakad, szólj haza. Úgyis minden rázós dolgot Ők, a Családod intéznek  Add meg a kártyaszámot, és akár az alsó tagozatos csemetéd is el tudja intézni.

Jó gurit

Sklave

 

(Ezt a cikket 335 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE