Ingyenes navigációs rendszer a Google Térképen – már Magyarországon is!

Napjainkban mintegy 200 millióan használják a mobiltelefonra optimalizált Google Térképet, hogy menet közben tájékozódjanak. Azonban van ezzel egy kis nehézség: ha az ember autót vezet, nem olyan könnyű követni a térkép írásos iránymutatásait. Ez ugyanis nem figyelmeztet arra, mikor kell elfordulni … továbbmentél és észre sem vetted?

Örömmel jelentjük be, hogy mától Magyarországon is elérhető a Google Térkép Navigáció!

Ez a szolgáltatást mindent tud, amit más GPS navigációs rendszer: 3D nézet, turn-by-turn, hangos iránymutatások és automatikus újratervezés. Más rendszerekkel ellentétben azonban a Google Térkép Navigáció a telefon internetkapcsolatára épül. Miért is jó ez?

A legfrissebb térkép adatok
Az internetkapcsolatnak köszönhetően a rendszer mindig a legfrissebb Google Térképet tekinti alapnak – a Google Helyek friss céges adataival. A térkép frissítésért pedig nem kell fizetni.

Egyszerűsített keresés
Egy adott üzlet, étterem megtalálásához nem szükséges tudni annak pontos címét, elég a keresőbe beírni a hely nevét vagy típusát (pl. olasz étterem), és az eredmény épp úgy megjelenik, mintha egy szokásos Google keresésről lenne szó.

Kiút a dugóból – Google Traffic
Egyetlen kattintás, és a kijelzőn zöld, sárga és piros jelzések mutatják a tervezett útvonal aktuális forgalmi helyzetéről, sőt, a kritikus szakaszokat az útvonaltervezés során a navigációs rendszer automatikusan elkerüli.


Útmenti keresés

A tervezett útvonal mentén egyszerűen kereshető bármilyen üzlet, szolgáltatás, és mindössze egyetlen kattintással bekapcsolhatóak olyan hasznos és népszerű rétegek a térképen, melyek például a közeli benzinkutakat, az éttermeket vagy éppen a parkolási lehetőségeket mutatják.


Műholdas nézet
Az útvonal 3D hatású műhold nézeten is megtekinthető a Google nagy felbontású légifelvételeinek köszönhetően. Ez nem csak jól néz ki, de hasznos lehet a kereszteződések felismeréséhez 🙂 A Street View (Utcakép) nézet Magyarországon egyelőre nem elérhető.

A Google Maps Navigation használatához legalább Android 1.6 operációs rendszerrel felszerelt okostelefonra van szükség. A program telepítéséhez mindössze le kell tölteni az Android Marketből a legfrissebb Google Térképet. Az alkalmazás, mint minden Google Térkép alkalmazás, ingyenes (a mobilszolgáltató az internethasználatért díjat számíthat fel).

És még egy jó hír: a Navigáció internetkapcsolat nélkül is működik. Elegendő, ha az útvonal tervezéskor csatlakozunk egy kávézó wifi hálózatára.

Navigációra fel!

Forrás: Google
.

(Ezt a cikket 4722 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?