Román gázolajtolvajokat fogtak el Fejér megyében

Gázolajtolvajokat fogtak el az autópálya-rendőrök keddre virradó éjszaka az M7-es autópálya egyik parkolójában

Gázolajtolvajokat fogtak el az autópálya-rendőrök keddre virradó éjszaka az M7-es autópálya egyik parkolójában; a tettesek a tettenérésig mintegy száz liter gázolajat csapoltak le egy spanyol rendszámú kamionból – közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.

A rendőrök közeledésére a tettesek kirántották a csövet a tankból, a kocsijukba ültek, és menekülni kezdtek. Négy kilométerrel arrább a járőrök feltartóztatták az autót – tette hozzá R. Szabó Ágnes. A fülkében utazó két román állampolgárságú férfit megbilincselték, majd amikor a szemlét végző bűnügyi technikusok érkezésekor kinyitották a kocsi alaposan átalakított rakterét, az üzemanyaglopásnál használt elektromos szivattyú és több óriási tartály között hasalva megtalálták harmadik, ugyancsak román állampolgárságú társukat is.

A három férfit a székesfehérvári rendőrkapitányság nyomozói bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásba helyezésükre. Fejér megyében az utóbbi időben több gázolajtolvajt is elfogtak a rendőrök – mondta el a rendőrségi szóvivő.
Június közepén ugyancsak az M7-es autópálya egyik parkolójában próbálta megcsapolni egy férfi egy autó üzemanyagtartályát. Az ügyét vádemelési javaslattal már továbbították az ügyészségnek.

A gárdonyi rendőrkapitányság nyomozói márciusban az autópálya váli-völgyi pihenőjében csíptek el két román férfit, miközben üzemanyagot próbáltak átszívni saját kamionjukba egy másikból. Megzavarták őket, és elmenekültek. Amikor több kilométerrel arrább feltartóztatták a kocsit, a tankból még mindig kilógott a lopásra használt cső.

Forrás: MTI  (bdáv \ blz)

Illusztrációs kiemelt kép: Pixabay
.

(Ezt a cikket 232 alkalommal tekintették meg.)