Egyéb Érdekességek Hírek

A Concorde és a TU-144. Ezt látnod kell!

NaviGyurci oldalán Sklave adott Zsolto-nak egy ötletet a Peugeot múzeum útba ejtése helyett. A helyszín hallatán szóba kerültek bizonyos záróizmok elgyengülései a látványok hatására…

…ami tényleg közel állhat a valósághoz, ha Németországban járva belátogat valaki a sinsheimi Közlekedéstechnikai Múzeumba.

A múzeum, közvetlenül az A6-os út mellett van. Mannheim előtt. Szomszédságában van egy kamionparkoló, tehát mi is meg tudunk állni egy hétvégére, és átsétálni oda. Aki volt már ott, az tudja, hogy kell egy teljes nap a két hatalmas csarnokban és a körülöttük lévő területen elterülő látványos kiállítás megtekintéséhez.

A 18 euros belépővel megnézhetünk egy 3D-s filmet, ami talán már nem akkora szenzáció, de ezelőtt 8-10 évvel még az volt. A pénztár ugyanebben az épületben van, ami már az első csarnok bejárata is.

A jegy mágnesszalagos. Mindkét csarnokba kétszer lehet bemenni egy nap, így akár meg is lehet közben ebédelni, vagy kiülni a szabadba kipihenni, és feldolgozni a látványt. Mert látvány, látni való – az van. Visszagondolva, talán nem is elég egy nap, sőt… Pár év múlva újra meglátogattam és voltak változások.

A főépületbe lépve az 50-es évek amerikai autói fogadnak, és itt találjuk a haditechnikai, és az ipartörténeti kiállítást is.

Mint láthattátok a képeken, megtaláljuk itt a repülés történetét “A”-tól – “Z”-ig.

És az autó történetét a kezdetektől.

…a sebességrekordot felállító  „ Kék Angyal”-ig

Különös érzés volt belépni a Concordba, vagy a TU144-be.

Számomra a számtalan zenegép működése volt a legérdekesebb, hiszen egy teljes „zenekar” játszik, megszólaltatva az akusztikus hangszereket. Furcsa látvány, a zongorista nélkül játszó zongora, vagy a dobos nélküli dob. Semmi digitalizálás… Igaz egyik-másik zenegép szobányi méretű.

Láthatunk számtalan Rolss Royce-ot

És itt találjuk Hitler nyitott Mercedesét

A csarnokokban pihenőpadok vannak. Meg lehet pihenni, és közben végignézni egy videót arról, hogy – hogyan szállították oda a TU 144-et.

Vagy a Concorde-ot.

Nem volt célom a múzeum teljes bemutatása, csak ismét egy ötlet annak, aki arra jár esetleg, vagy megkockáztatom, hogy a látványért és az élményért, akár érdemes lehet csak ezért elutazni.

A környéken számtalan panzió, szálloda áll rendelkezésre, hiszen azért annyira nincs közel, hogy „elszaladjunk”

Jó gurit
Sklave

Forrás: NaviGyurci

Sklave további képei:

.

(Ezt a cikket 771 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .