Kategóriák

Kategóriák

Bemutatók Hírek MAN Márkahírek

Nagyobb hatékonyság és biztonság: az MAN tovább bővíti TGX és TGS teherautó-kínálatát

Az MAN folyamatosan bővíti felszereltségi csomagjainak választékát, ami hozzájárul a szállítás hatékonyságának növeléséhez. Az innovatív MAN TGX EfficientLine mostantól nincs egyedül. A 2010-es piaci bevezetése óta zajló független sajtó tesztek és a fogyasztás mérésére koncentráló tesztvezetések során már meggyőzően bizonyította az üzemanyag megtakarítással kapcsolatos képességeit, miközben a néhány hónap alatt eladott, több mint ezer jármű is igazolta a TGX EfficientLine piaci sikerét.
.
.
Mindezeket a fontos hatékonyságnövelő felszereltségeket mostantól rugalmas EfficientLine csomagokban is kínálja az MAN, így más kivitelű kamionok is profitálhatnak a csomagok által nyújtott üzemanyag megtakarításból és a CO2 kibocsátás csökkenéséből. Ehhez az MAN figyelembe veszi azokat a vásárló-specifikus megoldásokat is, melyekkel számos különböző kialakítású nyerges vontató is üzemel – például a nagy XXL fülkés, vagy az Aero felszereltség nélküli kivitelek –, miáltal optimális légáramlás érhető el akár tartályos félpótkocsikhoz kifejlesztett nyerges vontatók esetében is. A megfelelő EfficientLine csomagok a tartály/siló üzemben használt nyerges vontatókhoz is rendelkezésre állnak, ahol nagyon fontos tényező a lehető legkisebb saját tömeg.
.
Az EfficientLine csomagok elérhetők a kéttengelyes, 360-480 LE teljesítményű, laprugós-levegős vagy teljesen légrugózással ellátott MAN TGX nyerges vontatókhoz, ezzel együtt az „ultra”, vagyis az alacsonyabb nyeregmagasságú modellekhez is. Az MAN TGS 4×2-es, 320-480 LE teljesítményű, laprugós-levegős rugózással ellátott nyerges vontatókhoz is léteznek csomagok – melyek ideálisak a távolsági, a belföldi, valamint a rövidebb távú nemzetközi áruszállításhoz. A tartályrendszerek, az Aero felszereltség, valamint beépített intarder esetében a csomagok rugalmasan alakíthatók, így olyan, EfficientLine felszereltségű járműveket lehet összeállítani, melyek tökéletesen kielégítik a széleskörű vásárlói igényeket. Mindezek mellett az energiatakarékos gumiabroncsok is külön specifikálhatók.

Biztonsági csomag az MAN TGX-hez és TGS-hez

Az MAN új biztonsági csomaggal bővíti nehéz tehergépjármű választékát: 2011 közepétől vonzó felszereltségi csomagban kínálja a sávtartó rendszert (Lane Guard System – LGS) és az automatikus sebességszabályozót (Adaptive Cruise Control – ACC). Ez a csomag az MAN TGX EfficientLine és TGS-TS sorozathoz kapható. Könnyű konstrukciójának köszönhetően a TGS-TS (tartály/siló) rendkívül nagy terhelhetőséget kínál, ami különösen alkalmassá teszi tartályos és silós szállításra. A csomag részét képező két támogatórendszer, az LGS és az ACC, bizonyíthatóan segíti a baleseti kockázatok minimalizálását. Az MAN ezen vonzó ajánlatával is hozzájárul a közlekedésbiztonsághoz, azon belül is elsősorban a hosszú távú áruszállítás, illetve az üzemanyag és a veszélyes anyagok tartályos/silós szállításának biztonságához.
.

Távolsági csomag az MAN TGS-hez

Azon üzemeltetők, akik a hosszú távú áruszállításban kisebb fülkével ellátott járműveket szeretnének alkalmazni, gyakran rendelnek LX kabinnal felszerelt MAN TGS teherautókat, melyek a felálláshoz is elegendő belmagasságot, bőséges rakodóteret, és opcionálisan választható két kényelmes hálóhelyet biztosítanak. Az MAN az új távolsági csomaggal még vonzóbbá tette a TGS-t a távolsági, a belföldi, valamint a rövid távú nemzetközi áruszállításban egyaránt. Az új távolsági csomag a következő felszereléseket foglalja magában: 660 vagy 760 literes dupla üzemanyagtartály (minden változat elérhető), differenciálzár, kiegészítő fűtés, légkondicionáló rendszer, Aero felszereltség külső oldalburkolattal, légrugós fülkefelfüggesztés, illetve 12 és 24 V-os csatlakozók a vezetőfülkében. A csomag kombinálható a TGS-hez tartozó EfficientLine felszereltséggel is, amellyel együtt gazdasági szempontból különösen kimagasló TGS megoldást eredményez a hosszú távú áruszállításban.

Meghosszabbított garancia az erőátviteli berendezésekhez TGX és a TGS esetében

Az igen megbízható Trucknology® sorozat lehetővé teszi az MAN számára, hogy két évről három évre hosszabbítsa erőátviteli berendezéseinek garanciáját. Ennek alapján az üzemeltetők további egy év garanciát kapnak – a törvényben meghatározott két éves gyártói garancián felül – az erőátviteli berendezések fődarabjaira, vagyis a motorra, amely magába foglalja a turbófeltöltőt, a befecskendező fúvókákat és az üzemanyag-befecskendező szivattyú egyes részeit, valamint a sebességváltóra, az intarderre és a hajtott tengelyekre egyaránt.
.
Forrás: MAN
.

(Ezt a cikket 286 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE