Ellenőrzések Hírek Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek

Kamerarendszerrel is ellenőrzi a tehergépkocsikat a Fővárosi Közterület-felügyelet

Július második felétől az eddigi megállításos módszer mellett kamerarendszerrel is ellenőrzi a Fővárosi Közterület-felügyelet azokat a tehergépkocsikat, amelyeknek behajtási engedéllyel kell rendelkezniük.

    A felügyelet pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint összesen 25 övezetben újul meg az össztömeg-korlátozás alá eső, illetve a védett övezetekben a behajtási engedélyek ellenőrzése. Az autóba szerelt kamerarendszer a kijelölt útszakaszokon folyamatosan rögzíti az ott elhaladó forgalmat, a felvételek alapján pedig ellenőrizhető, hogy az adott időben, adott útvonalon közlekedő tehergépjármű rendelkezett-e a fővárosi rendeletben meghatározott behajtási hozzájárulással.

A szervezet tájékoztatása szerint amennyiben az engedélyköteles jármű nem rendelkezett ilyennel, feljelentést tesznek az ügyben.

A Fővárosi Közterület-felügyelet számításai szerint „az új módszerrel kiegészítve az eddig alkalmazott ellenőrzéshez képest még eredményesebb lehet a behajtási engedélyek kiváltása, a rendelet betartatása, hiszen a kamerarendszer egy adott, teljes útszakasz megfigyelését biztosítja”.

Hozzátették: a helyszínen készült felvételek bizonyítékként szolgálnak a hatóság számára, mert pontosan rögzítik az elkövetés helyét, időpontját és a szabálysértő gépjármű rendszámát.

Mint írták, az új ellenőrzési módszerrel várhatóan sikerül sokkal hatékonyabban kiszűrni azokat, akik nem tesznek eleget a rendeletben előírtaknak, kárt okozva ezzel a közterületnek, a levegő tisztaságának és az ott élő embereknek.

Forrás: MTI (bzsm \ bám)
.

(Ezt a cikket 252 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE