Kategóriák

Kategóriák

Hírek MAN Márkahírek

A Volkswagen kötelező ajánlata pozitív visszhangra talált az MAN részvényesei körében

A Volkswagen Aktiengesellschaft kötelező ajánlata keretében fontos mérföldkőhöz ért az MAN, a Scania és a Volkswagen cégek alkotta haszongépjárműveket gyártó konszern létrehozásához vezető úton. Az MAN részvényesei 35.857.607 db törzsrészvényt és 164.613 db elsőbbségi részvényt ajánlottak fel a Volkswagen részére. Ezzel a Volkswagen a szükséges szabályozói engedélyek rendelkezésre állását követően az MAN SE szavazati jogainak összesen 55,90 százalékát és az alaptőke 53,71 százalékát fogja birtokolni.

A nagyarányú átvételi kvótával a Volkswagen Csoport imponáló biztonsággal érte el azt a célját, hogy a jövőben stabil többséggel rendelkezzen az MAN SE közgyűlésein. „A Volkswagen több, mint elégedett az eredménnyel”- mondta Prof. Dr. Martin Winterkorn, a Volkswagen Aktiengesellschaft igazgatósági elnöke, és ezt azzal egészítette ki, hogy: „Ezzel közelebb jutunk ahhoz a célhoz, hogy az MAN, a Scania és a Volkswagen közötti alapvető szinergiákat tovább növelhessük az összes részvényes, a munkatársak és az ügyfelek érdekében. Erről az alapról kiindulva, az illetékes hatóságokkal szorosan egyeztetve szorgalmazni fogjuk a törvényileg világszerte szükséges engedélyezési eljárásokat.”

A Volkswagen Aktiengesellschaft 2011. május 31. napjától június 29. napjáig a német átvételi jogszabályok rendelkezései szerint nyilvános kötelező ajánlatot tett az MAN SE összes kívülálló részvényesének az MAN SE-ben fennálló részvényei megszerzésére. Az ajánlati ár törzsrészvényenként 95,00 euró és elsőbbségi részvényenként 59,90 euró volt. A szabályozói engedélyek rendelkezésre állását és a kötelező ajánlat ezt követő végrehajtását követően az MAN, a Scania és a Volkswagen szorosabb együttműködése révén jelentős szinergiák feltárására nyílik lehetőség a beszerzés, a fejlesztés és a termelés területén.

Forrás: Volkswagen
.

(Ezt a cikket 470 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE