Határinfó Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek

Vasárnapi közlekedési információk

A közutakon az elmúlt nap 24 órájában a Rendőrség összesen 136 közúti közlekedési baleset során intézkedett. Két balesetben 3 személy vesztette életét, 16 baleset súlyos, 41 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 77 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

A mai napon túlnyomóan derült idő várható, frissítő zápor, zivatar északon fordulhat elő. Marad a forróság, melegfronti hatás várható.

A gyorsforgalmi utakon fokozott rendőri jelenlét van.
A sebességmérők mindenhol dolgoznak! Kérjük, tartsák be a közúti közlekedés szabályait!

A jó időnek köszönhetően a közutakon, vízpartok környékén megélénkül a forgalom. Tartsunk nagyobb követési távolságot!
A nagy melegben csökken a koncentráló-képesség, romlanak a reflexek,  tompulhat a látás. Figyelmesebb, türelmesebb vezetéssel a balesetek elkerülhetők. A fáradt járművezetők biztonságos helyen (parkolóban, üzemanyagtöltő állomásoknál) pihenjenek, mozgással frissüljenek fel, a melegben fogyasszanak több folyadékot!

***

Az M0 autópálya régi szakaszán várhatóan 2011. december 31-ig épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatosan dolgoznak, sebességkorlátozás van érvényben, ez az M0-M7 csomópontot is érinti. Fokozott óvatossággal közlekedjenek! Ne vezessenek rutinból!

Az M5 autópálya bal pályatestén, az 50-44. km szelvények között (Budapest felé) útburkolat-felújítás zajlik. Emiatt átterelés van a jobb pályatestre (Szeged felé), ahol szembe jövő forgalom van!  Mindkét pályaoldalon a 40 + 950. km szelvényben hídjavítás miatt sávzárásra kell számítani!

Az M6 „Duna autópálya” szakasz mindkét pályaoldalán, a 22-76. és a 73-78. km szelvényekben úton folyó munkálatokat végeznek a hétvégén, mobil terelés mellett.

Figyeljék a közúti jelzéseket!

Az M1, M3 és M7 autópályákon folyó munkálatokat, fix tereléseket nem terveznek.

Ahol az úton emberek és munkagépek dolgoznak, ott nagyobb figyelemmel közlekedjenek!

Az előre ki nem számítható bekövetkezendő baleseteknél a mentési és a helyreállítási munkák miatt terelésre, sebességkorlátozásra kell számítani. Fokozott óvatossággal vezessenek!

***

 Határinfók:

A határforgalmat tekintve Csongrád megye Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban várható utas torlódás kialakulása a kilépő irányban 18.00 óráig, amelynek mértéke 60-120 perc lehet.

Hajdú-Bihar megye Ártánd közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban várható torlódás, az esti óráktól hétfőn a hajnali órákig, a belépő irányban, amelynek mértéke 30-60 perc lehet.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Záhony közúti határátkelőhelyen ismételten várható forgalomtorlódás. A személyforgalomban a be- és kilépő irányban 60-180 perces várakozás kialakulásával számolunk. A teherforgalomban 06 órától kilépő irányban 3-4 órás várakozással számolunk, amelynek mértéke függ az ukrán határ- és vámellenőrzés ütemétől.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen szintén számolunk várakozással be- és kilépő irányban, amelynek mértéke 60 perc lehet.

A személyforgalomban közlekedőknek a záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk.

Az ukrán határszakasz határforgalmának aktuális helyzetéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK ügyeletén lehet érdeklődni a +36-42/524-600 telefonszámon.

Az érintett határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, a szükséges kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében.

Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hatarinfo/varakozas.html oldalon.

Biztonságos és balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

ORFK Szóvivői Iroda

Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 345 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .