A Fiatal Európai Tehergépkocsi-vezető 2010 verseny (YETD 2010) győztese, Andreas Söderström nemrég vette át az első helyért járó díját, a Scania R 620-as tehergépkocsi. A jármű szinte azonnal munkába is állt.

Andreas Söderström lilára festett R 620-át öt évre szóló javítási és karbantartási szerződéssel, valamint egy évre szóló biztosítással vette át a Scaniától Svédországban.

A vontató átadásánál a fiatal svéd pilótát ismerősként köszöntötték, hiszen március folyamán, a jármű gyártása közben már járt a södertälje-i alváz-összeszerelő üzemben, sőt segédkezett is a gyártásban.

„Nem sok embernek adatik meg a lehetőség, hogy részt vegyen a saját járműve gyártásában és segédkezzen a fülke helyére emelésénél.” – mondta Söderström.

A jármű átadása után szinte azonnal munkába állt: Söderström otthonának közelében útépítési munkálatokban segít.

„Meg kellett győződnünk arról, hogy a rakományrögzítő-rendszer és az emelőhorgos rakodó megfelelően össze van hangolva.”

Mozgalmas időszak
„A YETD döntőt követő időszak nagyon mozgalmasan telt. A verseny hétvégéjét követő héten már ismét dolgoztam és aszfaltot szállítottam. Ha a saját vállalkozásodban dolgozol, akkor ilyen az élet: nincs megállás.” – mondta Söderström.

„Leírhatatlan érzés volt, amikor kiderült, hogy én vagyok Európa legjobb ifjú kamionsofőrje. Nagyszerű volt a versenyen részt vett egyik kamionnal hazamenni.”

Az új jármű pont jól jött Söderström vállalkozásában, amit az édesapjával, Görannal irányít. A verseny után Andreas társtulajdonos lett a családi vállalkozásban.

Scania YETD
A Fiatal Európai Tehergépkocsi-vezető verseny (YETD) a Scania világszintű kezdeményezése, amelynek fő célja, hogy felhívja a közvélemény, döntéshozók és társadalom figyelmét a nehéz-tehergépjárművek kapcsán a közlekedésbiztonság, a környezetvédelem, valamint a gépjárművezetőkhöz köthető aktuális kérdésekre. A versenysorozat európai fordulóinak tavalyi győztese a svédországi Andreas Söderström, aki egy vadonatúj Scania nyerges vontatót nyert.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 285 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?