Balesetek Hírek

A héten több súlyos kamion és busz tömegbaleset is történt

Az elmúlt héten rendkívül sok tragikus busz és kamion tömegbaleset történt az ország útjain. A balesetek nagy része külföldi rendszámú járművel történt, amely arra enged következtetni, hogy a helyismeret nélküli sofőröknek egyes útszakaszokon nem megfelelőek és egyértelműek a közúti jelzések.

Ennek következtében az M70-es autóút mihamarabb kétszer kétsávossá bővítését, de addig is újabb forgalomtechnikai eszközök elhelyezését szorgalmazták zalai politikusok és polgármesterek azon a pénteki egyeztetésen, amelyet a megyei kormánymegbízott hívott össze a keddi, hat halálos áldozatot követelő buszbaleset kapcsán. A hétvégén a tervek szerint dupla záróvonalat és a vonalak közé vastag vörös csíkot festenek fel az M70-es autóút egy szakaszán, ami sebességcsökkentésre kényszeríti a járműveket – közölte az Állami Autópálya-kezelő (ÁAK) Zrt. szóvivője szerdán MTI érdeklődésére.

A buszbalesetek száma a forgalommal arányosan minden évben megugrik a nyári szabadságolások kezdetekor, ezért ebben az időszakban különösen figyelmes vezetés és a baleset-megelőzési kampányok szerepe.

 

A heti balesetek rövid áttekintője:

Rajka – Hegyeshalom, 2011. június 20.
Tűzoltók és műszaki mentők dolgoznak a baleset helyszínén. Az M15-ös autóúton Rajka térségében két Szlovákia felől érkező kamion, egy szlovák és egy lengyel érintőlegesen ütközött, aminek következtében a szlovák kamion a másik útpályán frontálisan ütközött egy cseh autóbusszal. Az autóbuszon két vezető és 50 fő, köztük mozgássérültek utaztak. A szlovák kamion kigyulladt, vezetője életét vesztette, a másik halálos áldozat az autóbusz váltósofőrje volt. A balesetben 10 személy súlyos, 41 pedig könnyű sérüléseket szenvedett. Az utat teljes szélességében lezárták.

MTI Fotó: Földi Imre

 

Csörnyeföld, 2011. június 21
Tűzoltók dolgoznak egy összeroncsolódott román autóbusz mellett az M70-es autóutón, a Zala megyei Csörnyeföld közelében, miután a jármű eddig tisztázatlan okból frontálisan összeütközött egy szlovén cementszállító kamionnal. Az első információk szerint a balesetben öt ember életét vesztette, legalább huszonöten megsérültek.

MTI Fotó: Varga György

 

Csorvás – Orosháza, 2011. június 22.
Gépjármű roncsok Orosháza határában. Az első információk szerint két ember meghalt, amikor két teherautó, egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze Békés megyében, a 47-es út Orosháza és Csorvás közötti szakaszán.

MTI Fotó: Donka Ferenc

 

Szombathely, 2011. június 23.
Egy ember életét vesztette, amikor csütörtökön kamion ütközött össze egy kisbusszal a 86-os számú főúton Vasegerszeg belterületén – közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

 

Kaposvár, 2011. június 23.
Pótkocsis kisbusznak ütközött egy kamion csütörtök délután az M7-es autópályán, Balatonlelle közelében; a főváros felé vezető oldalon történt balesetben négyen könnyebben megsérültek – közölte a rendőrség az MTI-vel.

 

Kenderes, 2011. június 23.
Autóbusz és teherautó ütközött össze, egy ember meghalt, több megsérült csütörtök reggel a 4-es főúton, Kenderes külterületén – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.

 

Kecskemét, 2011. június 24.
Tűzoltók a helyszínen dolgoznak, miután műszaki okok miatt álló, sódert szállító teherautóba rohant Kecskemét határában egy cementszállító kamion. A cementszállító jármű fülkéje az ütközés következtében leszakadt, és elrepült, majd a nyergesvontató többi része az árokba borult. A cementszállító jármű vezetője életét vesztette, a sóderszállító vezetője nem sérült meg.

MTI Fotó: Noszlopy N. Miklós

 

A következő hétre balesetmentes közlekedést kívánunk!

hungarokamion.hu

 

A híreket az MTI szolgáltatta.

.

(Ezt a cikket 478 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!