Hétvégi forgalomkorlátozás az M0-s soroksári Duna-hídján

Az M0-s autóút déli szektorában található soroksári Duna-híd dilatációs szerkezetének javítási munkálatai miatt az érintett szakaszon péntek estétől hétfő hajnalig forgalomkorlátozás lesz érvényben.

Molnár Dávid: m0 221
illusztráció

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. munkatársai az M0-s autóút ráckevei Duna-ágán, a 22. km-szelvénynél található soroksári híd bal pályájának (M5-től M1 felé) haladó sávját a dilatációs szerkezet javítása miatt előreláthatólag péntek este 8 órától hétfő hajnalig lezárják. A forgalomkorlátozást tehát még a hétfő reggeli csúcsidőszak előtt feloldják.

Az ÁAK szakemberei folyamatosan ellenőrzik a társaság kezelésében lévő műtárgyak műszaki állapotát. Különösen igaz ez az M0-s déli szektorában található folyami hidakra, amelyek jelentős személy- és nehézgépjármű forgalmat bonyolítanak le. Az 1990-ben átadott soroksári Duna-ág hidat a nagy terhelés miatt már hetente kell részletesen ellenőrizni. A legutóbbi vizsgálat alkalmával a szakemberek megállapították, hogy a létesítmény dilatációs szerkezete nagymértékben károsodott, így balesetveszélyessé válhat a felette lévő haladó sávon való közlekedés, ezért sürgős beavatkozásra van szükség.

A forgalom mindenkori fenntartása mellett a végleges, teljes körű helyreállítás nem lehetséges, a most tervezett beavatkozás emiatt csak ideiglenes jellegű. A híd teljes, hosszabb távon is tartós és eredményes rekonstrukciójára ugyanis csak a jelenleg épülő második pálya forgalomba helyezése után, a meglévő M0-s autóút déli szektorának felújításával egy időben kerülhet sor.

Forrás: autopalya.hu
.

(Ezt a cikket 212 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?